БНТ и БНР подкрепиха официално “Гладиатори на колела”

Националните телевизия и радио са сред водещите медии, които официално потвърдиха своето партньорство в събитието “Гладиатори на колела” – 2017. БНТ и БНР ще отразяват тазгодишната уникална надпревара по веломаршрута “Дунав Ултра” с репортажи от мястото на събитието в сутрешни и вечерни емисии, похвалиха се организаторите.

Веломаршрутът „Дунав Ултра“ преминава в района на всички антични и късноантични римски градове – част от границите на Римската империя I-IV в.н.е.

“БНТ и БНР традиционно подкрепят активностите по веломаршрута “Дунав Ултра”, но тазгодишното сътрудничество е надграждане в работата ни с националните медии” – каза Данаил Цонков, зам. председател на КК Дунав Ултра.
“Това със сигурност ще помогне за популяризиране на събитието и неговата кауза. Естествено, за нас като организатори това е изключително важна новина” – допълни Цонков.

“С партньорството на Националните телевизия и радио “Гладиатори на колела”, веломаршрутът “Дунав Ултра” и най-важно – Дунавският регион като цяло – със сигурност ще добият по-голяма популярност, каквато е основната цел на екипа. За нас, организаторите, остава предизвикателството да предложим едно наистина уникално спортно събитие и шоу, в което всички участници да завършат успешно надпреварата” – каза Борис Бегъмов, създател на веломаршрута “Дунав Ултра” и лидер на организационния екип на „Гладиатори на колела“

Със своя оригинален формат надпреварата “Гладиатори на колела” е събитие, което се провежда за първи път у нас и на Балканите. То е естествено продължение на кампаниите за популяризиране на Дунавския регион в България, в които вече няколко велосипедиста-аматьори изминаха пълната дистанция на веломаршрута “Дунав Ултра” – близо 700 км – за по-малко от 48 часа.

През 2015 г. това се случи с велосипеди без скорости, а през 2016 г. в дуатлон – 40 км бягане и 642 км колоездене. Повече за тези събития може да научите ТУК

Една от очакваните кулминации в „Гладиатори на колела“ е навлизането на участниците-велогладиатори в античния град Улпия Ескус

В екстремно дългата (550 за 40 часа, бел.ред.) надпревара “Гладиатори на колела” на 8-ми и 9-ти юли тази година ще стартират 15 колоездачи-аматьори, които добиха правото да застанат на старт във видинското село Куделин след специални предварителни квалификации. Трима от тези участници са жени.

Събитието получи официална подкрепа от Министерство на туризма, а общо 10 общини – Видин, Лом, Козлодуй, Оряхово, Никопол, Белене, Свищов, Русе, Тутракан и Силистра – оказват логистична подкрепа за безопасното и успешно реализиране на необичайното състезание. Финалите на двата етапа са в градовете Свищов и Силистра, а крайният победител ще бъде обявен след сумиране на времената в двата дни.

Наскоро организаторите обявиха, че тяхна цел е да работят така, че до 5 години “Гладиатори на колела” да се превърне в едно от 10-те най-популярни long distance (дълги дистанции, бел. ред.) международни велосъбития на континента.

Харесайте и следете:

Фейсбук страница Дунав Ултра тук: Facebook Dunav Ultra
Фейсбук страница Гладиатори на колела тук: Facebook Gladiators On Bikes

Логистична подкрепа “Гладиатори на колела” 2017 от общини:

Община Видин, Община Лом, Община Козлодуй, Община Оряхово, (* Ново) Община Гулянци, Община Никопол, Община Белене, Община Свищов, (*Ново) Община Две Могили, Община Русе, Община Тутракан, Община Силистра.

Институционална подкрепа “Гладиатори на колела” 2017 : МИНИСТЕРСТВО НА ТУРИЗМА

Организиратор: КК Дунав Ултра и „Диджитал СОВА“

СПОНСОРИ И ПАРТНЬОРИ:

ALPECIN
DOPPELHERZ
IN TIME
DRAG
PEUGEOT

COOPER VISION
ZOYA
OLAND
LOGGATOR
PARAMEDICS BULGARIA
BULGARIAOTVISOKO
PHOTOPAVILION
SIGMA
SLS
BUFF
ENDURA
JULBO
LIVITY
STENATA

Медийни парньори:
БНТ
БНР

За партньорство пишете на:
gladiatorsonbikes@gmail.com
тел: 0888251550

Сподели във Фейсбук! Бъди част от Дунав Ултра…