Ексклузивно! Дунавските села се вдигнаха! Долни и Горни Вадин ще подкрепят гладиаторите на колела

Дунавските села Долни Вадин и Горни Вадин се обединиха в името на благородната кауза – да подкрепят участващите колоездачи-аматьори в предстоящата надпревара „Гладиатори на колела“. 

Жители на двете села се самоорганизират и ще обособят по собствена инициатива подкрепителен пункт, където на 8-ми юли ще очакват преминаващите колоездачи директно на пътя. Мястото, където ще се случи срещата на местни и вело-гладиатори, е част от веломаршрута „Дунав Ултра“ и се намира почти по средата между селата Остров и Крушовене. Вадинчани ще се подготвят специално с домашна баница, сладкиши и студен айран и ще чакат „на пусия“, за да окажат не само морална, но и физическа подкрепа на преминаващите вело-гладиатори.

Идеята на вадинчани със сигурност ще помогне ефективно на колоездачите, тъй като районът се намира в сравнително откъснат участък по поречието на Дунав. За добро или лошо, по тези места е доста по-вероятно да срещнеш фазан, отколкото мобилен обхват.

Инициативата за подкрепителния пункт е по идея на Анелия Спасова от читалище Долни Вадин, където междувременно за втора поред година успешно се провежда инициативата „Село на заем“.

Участниците в надпреварата „Гладиатори на колела“ ще стартират в същия ден на около 200 км от Вадин –  от Видинското село Куделин. В два последователни дни те ще изминат общо 550 км по веломаршрута следващ поречието на река Дунав у нас „Дунав Ултра“ – за да финишират на 9-ти юли в гр. Силистра определяйки първия победител в първото издание на необичайното събитие. Каузата на колоездачите е популяризиране на дунавския регион и велотуризма по поречието на реката.

* На снимката: участници в кампанията Дунав Ултра 3: River Monsters преминават по веломаршрута „Дунав Ултра“ в района между селата Остров и Крушовене.

Виж още: Гигантска арка-ALPECIN пристигна в България, специално за „Гладиатори на колела“

Искате да ни подкрепите? Свършете се с нас на тел +359888251550

 

Логистична подкрепа “Гладиатори на колела” 2017 от общини:

Община Видин, Община Лом, Община Козлодуй, Община Оряхово, (* Ново) Община Гулянци, Община Никопол, Община Белене, Община Свищов, (*Ново) Община Две Могили, Община Русе, Община Тутракан, Община Силистра.

Институционална подкрепа “Гладиатори на колела” 2017 : МИНИСТЕРСТВО НА ТУРИЗМА

Организиратор: КК Дунав Ултра и „Диджитал СОВА“

СПОНСОРИ И ПАРТНЬОРИ:

ALPECIN
DOPPELHERZ
IN TIME
DRAG
PEUGEOT
COOPER VISION
ZOYA
OLAND
LOGGATOR
PARAMEDICS BULGARIA
BULGARIAOTVISOKO
PHOTOPAVILION
SIGMA
SLS
BUFF
ENDURA
JULBO
LIVITY
STENATA

Медийни парньори:
БНТ
БНР

За партньорство пишете на:
gladiatorsonbikes@gmail.com
тел: 0888251550

Сподели във Фейсбук! Бъди част от Дунав Ултра…