Ексклузивно! И с.Обретеник ще подкрепя „Гладиатори на колела“

Нова вест за самоорганизиращи се радетели на българското село в подкрепа на колоездачите от надпреварата „Гладиатори на колела“ дойде от с. Обретеник, общ. Борово.
„Лично кметицата на Обретеник Любка Стоянова се свърза с нас, за да ни информира, че “Гладиатори на колела” вече е предизвиквало завиден интерес в региона – каза Данаил Цонков от КК Дунав Ултра.
От селото ще следят движението на участниците по веломаршрута върху специалната GPS карта през целия уикенд (8-9 юли), а по време на преминаването на колоездачите през с. Обретеник местните хора ще ги приветстват на специално обособен от тях подкрепителен пункт“
– допълни Цонков.

Виж оше: ИЗКАЧВАНЕТО НА ЦЕНОВО В ПОСОКА ОБРЕТЕНИК С ВЕЛОСИПЕДИ БЕЗ СКОРОСТИ

„Село Обретеник се намира на едно от ключовите места по веломаршрута „Дунав Ултра“ между гр. Свищов и гр. Русе. Тежкото изкачване от предишното населено място, с. Ценово, в посока с. Обретеник със сигурност ще даде предимство на по-леките колоездачи в момент, когато умората от изминатите 320 км от предходния ден ще започне да си казва думата“ – коментира Борис Бегъмов – създател на веломаршрута „Дунав Ултра“ и „Гладиатори на колела“.

GPS картата за проследяване е една от най-интересните атракции в предстоящото събитие.  По време на надпреварата всеки участник ще носи предавател с размерите на кибритена кутия, посредством който движението му ще може да се следи на онлайн базирана картата във всеки един момент и през целия 40-часов веломаратон. Картата ще може да се достъпва от всеки компютър или смартфон. Адресът на картата ще бъде публикуван един час преди старта на събитието.

След преминаването на Обретеник вело-гладиаторите ще се насочат към гр. Две Могили, за да достигнат първия чекпойнт за деня – гр. Русе, и по-специално археологически музей Сексагинта Приста.

На снимката: Баирът Ценово-Обретеник очаква колоездачите-гладиатори…

Виж още: МАНИАШКА КЪРПА В 4 МОДЕРНИ ЦВЯТА ДЕБЮТИРА С „ГЛАДИАТОРИ НА КОЛЕЛА“