Ексклузивно! Дунава се люлee! И с. Сребърна ще подкрепя гладиаторите на колела

Часове след като стана ясно, че дунавските села Горни и Долни Вадин се самоорганизират, за да посрещат колоездачите-аматьори от надпреварата „Гладиатори на колела“, друга вдъхновяваща новина „долетя“ от силистренското село Сребърна.

От кметството в с. Сребърна днес съобщиха, че следят с интерес развитието на активностите по веломаршрута  „Дунав Ултра“ и събитието „Гладиатори на колела“. Местни радетели за развитието на велотуризма по Дунава ни информираха за намерението си да се включат активно в проявата, организирайки със собствени средства подкрепителен пункт в помощ на велосипедистите-състезатели.

Виж още: ДУНАВСКИТЕ СЕЛА СЕ ВДИГНАХА! ДОЛНИ И ГОРНИ ВАДИН ЩЕ ПОДКРЕПЯТ ГЛАДИАТОРИТЕ НА КОЛЕЛА

За целта по време на втория етап от надпреварата, на 9-ти юли, ентусиазирани жители на с. Сребърна ще организират сами изграждането на импровизиран пункт в близост до разклона за с.Сребърна по главен път Тутракан-Силистра – буквално на метри от пътя на преминаващите колоездачи.

Според традицията по този край, така необходимите на вело-гладиаторите въглехидрати ще изобилстват под формата на класическа Добруджанска погача, а блокчета шоколад и ледено студена вода ще очакват тези, които имат нужда от допълнително количество енергия преди финалния спринт до гр. Силистра.

„Новината за спонтанната подкрепа, която идва от дунавски села през последните дни, е нещо наистина неочаквано за нас и ни кара да работим още по-усърдно“ – каза Данаил Цонков от КК Дунав Ултра.

Едноименното езеро Сребърна – когато раят слезе на земята…

„Вече четвърта поред година ние активно работим за популяризирането на дунавското село и веломаршрута по Дунава и ето как днес, вече буквално и нагледно може да се види, че усилията ни не са напразни! Българите не са апатични, не са загубили вярата в собственото си бъдеще и хората по поречието на Дунав очевидно виждат алтернативата в популяризирането на самите себе си чрез веломаршрута“ – каза Борис Бегъмов – създател на веломаршрута „Дунав Ултра“ и „Гладиатори на колела“.

Виж още: МАНИАШКА КЪРПА В 4 МОДЕРНИ ЦВЯТА ДЕБЮТИРА С „ГЛАДИАТОРИ НА КОЛЕЛА“