„Бягащият човек“ срещу „Гладиатори на колела“? Историята не се повтаря никога – стани част от нея сега

През 1982 г. излиза един футуристичен роман от автор с невзрачното име Ричард Баркман. В книгата фабулата се върти около това как модерните гладиатори трябва да изпълняват модерни задачи, буквално за да оцеляват в надпревара, задоволявайки желанието на аудиторията за зрелище.

Впоследствие романът е екранизиран в игрален филм, филмът е с участието на Арнолд Шварценегер, а авторът на книгата става значително по-известен с истинското си име – Стивън Кинг.

35 години по-късно вече знаем, че модерните гладиатори всъщност карат велосипед, участват във велонадпревара по границите на Римската империя, а зрелището, което ще представят, е в името на благородна кауза – популяризирането на долнодунавския регион (древна Мизия, днешна България) на великата река.

Гладиатори на колела

24 часа след отварянето на регистрацията за участие в Дунав Ултра 4: Гладиатори на колела вече е известна и първата дузина кандидати – своеобразни „вело-гладиатори“. Историята на всички до един е наистина е впечатляваща, мотивацията – нестандартна, а уменията им – завидни. Сред тях има кандидати с велосипед-фикс, с велосипед маунтинбайк, ветеран, дама, шосейни колоездачи и дори една спортна легенда.

Само сега и все още имате възможност да се запишете и да опитате да участвате в нещо, което никога до момента не се е случвало в България, не се е случвало на Балканите, a дори и по света!

Запиши се за участие в надпреварата Дунав Ултра 4: „Гладиатори на колела“ ТУК>>

Гледайте задължително трейлъра на „Бягащият човек“ накрая на този материал. Обърнете внимание на първите думи и на годината, през която се случва действието. Споделете този пост във Фейсбук с приятели! The year is 2017!  Успех!