Дунав Ултра зима в с. Байкал

Село Байкал се намира само на 2 км преди с. Гиген в посока гр. Никопол. Това е в случай, че приключенствате по поречието на река Дунав с велосипед, автомобил или друг вид пътен или речен транспорт. Мястото предлага божествени природни красоти, а фазани, яребици и лисици често могат да пресекат пътя ви, докато карате любим тип возило.  В случай, че се разходите до пристанището, което се намира в края на селото, ще се насладите на Дунав и на неговата красота и мощ съвсем отблизо.

Ето още малко информация за района:
Красивият Божевски баир се намира над селото. Обрасъл е с бял бор, акация и бреза, както и с много шипкови храсти — местност „Шипковина”. Изходен пункт на няколко маршрута. От него се разкрива величествена панорамна гледка към долината на р. Дунав и селищата в Румъния. При ясно и хубаво време може да се наблюдава планинската верига на Карпатите. Изт. Wikipedia

Дунав Ултра зимна приказка в района на с. Байкал, 2017
baikal 1
Харесайте или споделете този пост, за да могат повече хора да научат за невероятния район на с. Байкал, а с това да гласуваме за веломаршрута “Дунав Ултра” като един от 10-те най-добри веломаршрути в Европа.

Дунав Ултра зимна приказка в района на с. Гиген, 2017
gigen
Дунав Ултра веломаршрут и с. Байкал
baikal