Дунав Ултра 2020 – рекорден интерес към ежегодното приключение

(Read in English HERE) Само 48 часа след обявяването на ексклузивната опция “Резервация”, за събитието Дунав Ултра: Следвай Реката 2020, половината от местата за ежегодното колоездачното приключение по едноименния маршрут вече са заети.

Предстоящото, 7-мо поред издание на Дунав Ултра, ще се проведе в първата седмица на м.септември 2020 г., и за първи път ще предложи едновременно две опции за изминаване на маршрута – “класическо” и “приключенско”.

Втората опция е приятна изненада за феновете на т.нар. “грейвъл” настилки – преминаването на някои места в тази версия ще предложи леки “офроуд” участъци, съчетано с екзотични места в близост до Дунава.

И през 2020 г. събитието Дунав Ултра няма състезателен елемент, всеки участник или екип сам определя личното си предизвикателство, за какъв период да преодолее дистанцията. Към момента 60% от резервиралите са декларирали график за изминаване на 680-те километра на маршрута в рамките до 5 дни.

Интересът за Дунав Ултра: Следвай Реката 2020 се очертава рекорден, като ефективната продажба на “Стартови пакети” ще започне на 15 януари. Цената в момента не е ясна, но количеството в продажба ще бъде ограничено до 150 броя. Една трета от тази квота е за участници от чужбина – най-вече от съседна Румъния, където интересът към събитието също нараства.

Традиционно преходът ще популяризира различни места и обекти, част от веломаршрута “Дунав Ултра”. Към момента е ясно, че сред тях ще са включени такива в градовете Видин, Лом, Оряхово, Белене, Две могили, Русе и Силистра – предстои добавянето на нови такива. Всички закупили “Стартов пакет” ще се сдобият и с новото издание на т.нар. Дунав Ултра: Кутия за приключение.Опцията “Резервация” ще бъде активна до 25-ти ноември, в случай че желаете да се възползвате – може да го направите от ТУК.