ДУНАВ УЛТРА

ОБРАТНО ПРИ РЕКАТА

2-3 септември. Видин. България.
700 км колоездачно приключение по поречието на река Дунав до Черно море. Осмо поред издание.

N1 колоездачно прикллючение

ОБЩИ УСЛОВИЯ

Dunav Ultra: Back To The River 2021 е осмо поред ежегодно издание и промо-събитие в подкрепа на едноименния маршрут. Проявата е с домакин гр. Видин (2.09.2021 г.) и е съпътствана с последващ многодневен колоездачен преход по маршрута Дунав Ултра.

Преходът не е състезание и в него няма награден фонд. В него всички колоездачи стартират заедно, но всеки е свободен да следва свой собствен план за изминаване на маршрута, да се движи със собствено темпо и скорост. По време на придвижването от една точка до друга може да се ползва всякакъв вид собствен придружаващ, логистичен, технически или друг вид съпорт.

РЕГИСТРАЦИЯ

За да се получи официална регистрация за промо-събитието, е необходимо да се закупи Стартов комплект – Дунав Ултра адвенчър бокс. Участниците имат възможност да се регистрират в три категории: Индивидуално, Екип 2-ма колоездачи, Екип 4-ма колоездачи. Всеки индивидуален участник или екип може да избере и посочи предварително планирана продължителност на прехода: До 48 часа, До 3 дни, До 5 дни, До 7 дни и Повече от 7 дни.

СТАРТОВ КОМПЛЕКТ

Закупуване на ваучер за Стартов комплект – Дунав Ултра адвенчър бокс за Екип 2- мa или Екип 4-ма се осъществява от името на капитан на колоездачен екип. Капитанът се избира от останалите участници в екипа – той ще получава на имейл и всички последващи информационни бюлетини.

След закупуването на ваучер за Стартов комплект, капитаните на екипи и участващите индивидуално е необходимо да попълнят онлайн Регистрационен формуляр. Регистрационният формуляр съдържа информация, необходима за персонализация на аксесоари и продукти в комплекта.

Условията за попълване на Регистрационния формуляр ще изпратим по имейл до капитаните на екипи и индивидуалните участници до края на месец март, 2021 г.

Получаването ефективно на Стартовите комплекти – Дунав Ултра адвенчър бокс е от капитаните или индивидуалните участници до 10 дни преди датата на събитието, от офис на куриер. Пълната информация, касаеща доставката, ще посочим в допълнителен информационен бюлетин.

МАРШРУТ

*Маршрутът Дунав Ултра предлага участъци, според спецификата на които може да се измине по два начина – Класически и Приключенски. Общата дължина на маршрута от Видин до Дуранкулак в режим Класически е 676 км. Общата дължина на маршрута от Видин до Дуранкулак в режим Приключенски е 684 км.

Участъците могат да се комбинират и разменят свободно, като по този начин да се дефинира собствена уникална версия на маршрута. Изборът на кой вариант да се спрем е напълно свободен!

Единствено участниците в предозвикателство “До 48 часа” се движат по предварително фиксиран маршрут. Маршрутът за тези участници ще бъде изпратен в допълнителен бюлетин, не по-късно от 30 дни преди събитието.

* Оригиналната начална точка на маршрута Дунав Ултра е с. Куделин, общ. Брегово, Видинско. Единствено по време на ежегодното промо-събитие и с цел по-добра логистика за участващите – началото на прехода е от Видин.

ФОРМАТ

Началото на прехода за всички участници в промо-събитието  Дунав Ултра: Обратно при реката 2021 е от гр.Видин, а крайната точка е западната табела на с. Дуранкулак – най-североизточното населено място на България и крайна точка на маршрута Дунав Ултра.

Колоездачният преход Дунав Ултра не е състезание и в него няма награден фонд. По смисъла на прехода се приема, че всички участници/екипи се отправят на индивидуално организирана велосипедна обиколка.

За началото на прехода колоездачите се събират едновременно на посочено от организатора място, а след определен предварително час, всеки участник/екип се отправя на индивидуален преход по избрания за целта маршрут.

Подробности за точната локация и час, касаещи началото на прехода, ще предоставим в последващ информационен бюлетин до капитаните и индивидуалните участници, но не по-късно от 30 дни преди събитието.

КОНТРОЛНИ ТОЧКИ

По време на прехода колоездачите могат да “отключват” различни нива, достигайки до предварително обявени контролни точки и интеракция на място, по предварително посочен начин. Контролните точки за прехода са специално избрани обекти и/или забележителности в населени места – част от маршрута Дунав Ултра.

Колоездачите удостоверили успешна интеракция през всички Контролни точки, и достигнали крайната точка на маршрута Дунав Ултра, получават персонален сертификат.

Контролните точки за събитието Dunav Ultra: Back To The River 2021 и начините за интеракция ще бъдат посочени допълнително в информационен бюлетин чрез имейл до капитаните и индивидуалните участници.

КЛАСИЧЕСКО vs ПРИКЛЮЧЕНСКО

С цел максимален комфорт, сигурност и споделени очаквания, моля да имате предвид:

Маршрутът Дунав Ултра в режим Класически представя преминаване единствено през участъци с положена изкуствена настилка – асфалт или паваж. Възможно е на места настилката да бъде в недобро състояние. В този вариант се преминава единствено по пътища – част от националната пътна мрежа.

Режим Класически може да се измине с всякакъв вид велосипед, ние препоръчваме класически шосеен, адаптиран планински, гравел, електрически или туристически.

Маршрутът Дунав Ултра в режим Приключенски представя преминаване през някои алтернативни участъци по-близо до река Дунав, вкл. по черен, горски или полски път, в които няма положена изкуствена настилка. Този маршрут е много атрактивен и екзотичен, за максимален комфорт на преживяването ние го препоръчваме най-вече за участници с велосипеди тип: крос кънтри, адаптиран планински, гравел, туристически или електрически.

ВРЕМЕТРАЕНЕ и СКОРОСТ

В колоездачния преход Дунав Ултра всеки индивидуален участник/екип се придвижва в свободно избрано собствено темпо и скорост. По време на прехода няма никакви ограничения за времеви контроли. Колоездачите се придвижват по планирания от тях маршрут, по начин и с продължителност спрямо личното им желание, персонална цел, обща физическа подготовка и лична мотивация, спазвайки всички правила на Закона за Движението по Пътищата на Република България.

ЛОГИСТИКА

По време на придвижването си в колоездачния преход, участниците организират

собствено и изцяло за своя сметка начините за транспорт, храна, сервиз и места за нощувка.

Всеки участник/екип, закупил ваучер за Стартов комплект, ще получи списък с препоръчани контакти на места за обща логистика, транспорт, магазини, храна, сервизи и нощувка по маршрута Дунав Ултра. Всички контакти са на “байсикъл френдли”; партньори на Дунав Ултра: търговски обекти, хотели, къщи за гости и логистични точки.

Препоръчваните места ще бъдат изпратени на имейл в информационен бюлетин до всички капитани и индивидуални участници не по-късно от 90 дни преди събитието.

НОЩУВКА и ХРАНА

Всички предварителни резервации за нощувки, режийни и храна по време на прехода  са изцяло ангажимент, отговорност и за сметка на участниците и/или техните екипи. По време на прехода се приема, че всички участници/екипи се отправят на индивидуално организирано пътуване, отговаряйки собствено и за своя сметка за всички необходими организационно-логистични действия и последствията от тях.

ВЪЗРАСТОВА ГРАНИЦА

За регистрация в промо-събитието Дунав Ултра: Обратно при реката 2021 – следва да имате предварително закупен ваучер за Стартов комплект – Дунав Ултра адвенчър бокс и навършени 18 г. Регистрация за участие на лица под 18 г. НЕ се допуска!

ВРЪЩАНЕ НА СУМИ

Стартовият комплект Дунав Ултра Адвенчър бокс съдържа множество специално произведени и персонализирани аксесоари. Връщането на суми при вече закупен ваучер за Стартов комплект се допуска до 1.5.2021 г., като възстановяването на сумите (банков трансфер) са за сметка на участника. След посочената дата, суми за закупени стартови комплекти не се възстановяват.

ДОКУМЕНТИ

По време на събитието и “на място” (2.09.2021, Видин), за успешна регистрация в последващия колоездачен преход, саморъчно се попълват:

– декларация за освобождаване от отговорност

– декларация за предоставяне на авторски и сродни права

Участници, които не са попълнили и/или представили лични документи, не се допускат до регистрация.

За дните на времетраенето на прехода препоръчваме набавяне на индивидуална застраховка Злополука, спрямо личните желания и възможности. Според българското законодателство, в този случай застраховката е индивидуално решение и акт изцяло по избор и за сметка на всеки гражданин.

ДУНАВ УЛТРА ДЖЪРСИ

Всички участници стартират колоездачния преход с включеното в Стартовия пакет Дунав Ултра колоездачно джърси. Дунав Ултра колоездачното джърси е висококачествена блуза за колоездене, която се произвежда специално за събитието Дунав Ултра: Обратно при реката 2021, по предварително подаден от всеки участник размер. Участници за които това ще бъде 3-то (или повече пъти) участие в промо-събитието, ще получат възможност фабрично да бъде изписано фамилното им име върху джърсито. (пример: И.ФАМИЛИЯ)

ЕКИПИРОВКА

Набавянето на необходима за прехода екипировка: тип велосипед, облекло, резервни части, аксесоари и др., е според желанието и за сметка на всеки участник, съгласно избрания индивидуален/групов план за придвижване.

По време на прехода няма ограничения за ползване на собствен логистичен ресурс (собствен съпорт автомобил) за транспорт на багаж, резервни части, храна, вода, аксесоари и др.

В случай, че участниците/екипите изберат да извършат многодневен преход без поддържащ собствен съпорт автомобил, препоръчваме, багажът да се транспортира в специализирани колоездачни дисаги.

МЕДИЯ И ПР

Популяризирането на активния начин на живот, велотуризма, населените места, културно-историческите и природни обекти в близост веломаршрута “Дунав Ултра”, е основна цел на събитието Дунав Ултра: Обратно при реката 2021 и последващия колоездачен преход. В този смисъл, по време на събитието и прехода, организаторът продуцира мултимедийно съдържание – фотографии, видео от земя и въздух, аудио или текст, което публикува в Интернет и други медиини канали.

Приема се, че всияки участници се съгласяват да участват в каузата за популяризиране на маршрута, в т.ч. да бъдат фотографирани, заснемани и публикувани в публичното пространство за промоционални дейности по време и след събитието.

Участниците предоставят на организатора правото, да определя по своя преценка качеството на медията и частта от нея (аудио, видео, снимки, текст), която да бъде публикувана в публичното пространство.

БАГАЖ

Организаторът на промо-събитието поема ангажимент да транспортира за своя сметка багаж до 25 литра (раница, чанта), единствено от началната до крайната точка на маршрута, като транспортирането на багажа се извършва директно от гр. Видин до къмпинг Космос, Дуранкулак.

ВЛАК

Специално за събитието Дунав Ултра: Обратно при реката 2021 по редовна влакова линия София-Видин, ще бъде включен транспортен вагон, с цена и начин за транспорт на велосипед, спрямо действащата тарифа на БДЖ. Информация за този транспорт, условия и цени ще предоставим допълнително в информационен бюлетин до капитани на екипи и индивидуални участници.

GPS TRACK и ПРОСЛЕДЯВАНЕ

Тoчен GPS трак (във формати .kmz и .kml) на маршрутите в режим Класически и Приключенски, се изпраща на имейл до всеки участник/капитан, минимум 90 дни преди събитието. Участници с график различен от До 48 часа – не ползват проследяващи устройства, и свободно избират своя маршрут.

Единствено участници/екипи в категория До 48 часа” ползват проследяващи устройства и фиксиран трак/маршрут. Приложението, което ще се използва, и начинът за GPS проследяване на участници в категория “До 48 часа”, ще бъдат обявени допълнително.

Сумата за наем на GPS устройство за проследяване не е включена в стартовия пакет, тя се заплаща допълнително. Цената за ползване  на GPS устройство е 50 лв, плюс 100 лв депозит. Депозитът се връща незабавно след приключване на прехода и предаване на изправно устройство

.

 

Стартов комплект Дунав Ултра: Адвенчър бокс

Съдържание

 • Колоездачно джърси Дунав Ултра
 • Шапка Дунав Ултра
 • Шал тип бандана – Дунав Ултра
 • Колоездачен паспорт Дунав Ултра
 • Персонална карта Дунав Ултра
 • Тениска
 • Метална бутилка
 • Ключодържател
 • Метален бадж
 • Книжка Дунав Ултра
 • Принт карта на маршрута
 • Персонален колоездачен номер
 • Стикери Дунав Ултра
 • Бюлетини с общи препоръки
 • Препоръчан Трак
 • Препоръчани места за нощувка
 • Регистрация и Сертификат
 • Безплатни продукти от партньори на Дунав Ултра
 • Безплатна доставка на Стартовия комплект до офис на куриер

ЗА НАС

Дунав Ултра е най-дългият туристически маршрут в България. Неговият Приключенски вариант преминава през/покрай над 107 населени места – села и градове, по поречието на река Дунав, Добруджа и Черно море в страната.
Каузата на промо-събитието Дунав Ултра: Обратно при реката е популяризиране на тези места чрез веломаршрута.

Организатор Диджитал Сова ЕООД
Дунав Ултра. Всички права запазени!