Препоръчано от Дунав Ултра: Свищов, При попа и Старият сом

Пъпът на Владимир Петров е сякаш скачен за цял живот с Дунава. Владо е действащ предприемач от гр.Свищов, който жителите в града разпознават като екстравагантна личност, чийто идеи неизменно са свързани с предизвикателството да превърне туристическата услугата в успешен бизнес модел.

Докато разговаряме с него, научаваме, че идеите му са намерили отражение в диверсификация на услуги, които той предлага сред които: хотел в идеалния център на Свищов, алтернатива в друга част на града – “При попа / Свищов” и малка къмпинг зона на брега на Дунава в района на с.Вардим, носеща името “Къмпинг Вардим”. Бонусът във Вардим, е, че освен от стаи за настаняване, можем да се възползваме и да разпънем палатка, да опечем барбекю или да приготвим сами шопската салата.

Сякаш за да потвърди разностранността на интересите си, често може да видите Владимир да изминава сам и на велосипед разстоянието между Свищов и Вардим, където буквално на брега на неговия мини-къмпинг е закотвено малко корабче, на което предприемачът се превръща в капитан.


По пътя до Вардим, докато върти педалите на колелото, Петров не спира да говори с вдъхновение за Дунава, посочвайки места където преди около 2000 години буквално са били настанени римски легиони, такива където са се водили руско-турски битки или трети – обвързани с тайните места за рибарлък в близко и далечно минало.


Темите които прехвърляме прескачат от тази за родения в Свищов писател Алеко Константинов, до най-новите тенденции в пътешествията, които започват да се визуализират под формата на пътуващите по Дунава колоездачи, каякари и любители-рибари.

Именно заради непрестанното желание за развитие и подобряване на качеството на услугата, гласуваме доверие и дефинираме управляваните от Владимир Петров места за настаняване като препоръчани от Дунав Ултра партньори.


Може да сте сигурни, че тук ще се погрижат велосипеда ви да е на сигурно място, а в случай че имате технически проблем и съобщите на рецепция – потърсете собственика, ползвайки кодовото име Дунав Ултра. Ще се удивите как Владо лично ще се ангажира, за да ви помогне да разрешите проблема и да продължите напред.

Мобилно приложение Dunav Ultra

Свали безплатно за Android или iPhone. Официален пътеводител за маршрута Дунав Ултра.