Пъпът на Владимир Петров е сякаш скачен за цял живот с Дунава. Владо е действащ предприемач от гр.Свищов, който жителите в града разпознават като екстравагантна личност, чийто идеи неизменно са свързани с предизвикателството да превърне туристическата услугата в иновативен бизнес модел.

Докато разговаряме с него, научаваме, че идеите му са намерили отражение в диверсификация на услуги, които той предлага сред които: настаняване в идеалния център на Свищов в хотел “Одисей”, алтернатива в друга част на града – хотел “Свищов” и малка къмпинг зона на брега на Дунава в района на с.Вардим, носеща (не)официално името “Старият сом”. Бонусът във Вардим, е, че освен от стаи за настаняване, можем да се възползваме и да разпънем палатка, да опечем барбекю или да приготвим сами шопската салата.


Сякаш за да потвърди разностранността на интересите си, често може да видите Владимир да изминава сам и на велосипед разстоянието между Свищов и Вардим (и двете населени места са част от маршрута Дунав Ултра), където буквално на брега на неговия мини-къмпинг е закотвено малко корабче, с което предприемачът се превръща в капитан, за да кръстосва реката, разхождайки лично любопитни гости на региона.


По пътя до Вардим, докато върти педалите на своя велосипед, Петров не спира нито за миг да говори с вдъхновение за Дунава, посочвайки места където преди около 2000 години буквално са били настанени римски легиони, такива където са се водили руско-турски битки или трети – обвързани с тайните места за рибарлък в близко и далечно минало.


Темите които прехвърляме прескачат от тази за родения в Свищов писател Алеко Константинов, до най-новите тенденции в пътешествията, които започват да се визуализират под формата на пътуващите по Дунава колоездачи. Тенденция, в която маршрутът “Дунав Ултра” се превръща във все по-очевиден и реален модел, повишаващ интереса към региона.

Именно заради непрестанното желание за развитие и подобряване на качеството на услугата, гласуваме доверие и дефинираме управляваните от Владимир Петров: хотел Свищов; хотел Одисей и къмпинг зона “Старият сом” в с. Вардим, като препоръчани от Дунав Ултра места за настаняване.


Може да сте сигурни, че тук ще се погрижат велосипеда ви да е на сигурно място, а в случай че имате технически проблем и съобщите на рецепция – потърсете собственика, ползвайки кодовото име Дунав Ултра. Ще се удивите как Владо лично ще се ангажира, специално за вас, за да ви помогне да разрешите проблема и да продължите напред.

* В случай, че разполагате с продукт, търговски обект, услуга, хотел, къща за гости, ресторант, сервиз за велосипеди или магазин и желаете да го посетим и включим в “Пътеводител Дунав Ултра 2020” – моля, свържете се с нас на посочените контакти ТУК