Сайтът Дунав Ултра (dunavultra.com), който до момента беше фокусиран най-вече около ежегодното промоционално велосипедно събитие, ще се трансформира в многоезична платформа за популяризиране на региона в близост до Дунава и населените места, откъдето преминава едноименния маршрут. 

На практика това обхваща по-голямата част от територията на страната, най-вече в непосредствена близост поречието на река Дунав до Черно море, (от с.Куделин до с.Дуранкулак) там където преминава маршрутът “Дунав Ултра”.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ОЩЕ: Стартира подборът на 100-те Дунав Ултра забележителности за 2020

Във връзка с това, Дунав Ултра набира партньори – не само местни, но и национални и международни, които да популяризират маршрута, да организират интересни инициативи и събития или да предлагат услуги, свързани с региона.

Платформата Дунав Ултра ще представя на пътуващите през лятото по Дунава колоездачи най-добрите туристически възможности: препоръчани ресторанти с местни специалитети, хотели и къщи за гости със специално отношение към колоездачи, магазини, сервизи за велосипеди, интересни фестивали, туристически центрове, музеи и дори допълнителни преживявания.

Информацията ще препоръчва на пътуващите велотуристи да посещават най-вече онези партньори по места, пряко заинтересовани да подобряват качеството на общото изживяване на пътешестващите по поречието на река Дунав и маршрута “Дунав Ултра” българи и чужденци.

Всеки такъв партньор ще получи специален Дунав Ултра стикер, който ще гарантира търсеното от велотуристите качество.

В началото на летния сезон на текущата година очаквайте и актуална подборка на 100-те Дунав Ултра забележителности – 2020, както и новото издание на Пътеводител Дунав Ултра.

Освен препоръчаните места и най-интересните фестивални събития по Дунава и Добруджа по време на летно-есенния сезон, тази година в Пътеводителя включваме и информация за линиите на БДЖ с връзки към дестинация Дунав!


Предвид факта, че през 2019-та година Пътеводителят предизвика голям интерес, през настоящата година удвояваме неговия тираж. Освен в множество туристически центрове, търговски вериги, хотели и заведения в цялата страна, той ще се разпространява и на касите на БДЖ на по-големите гари. Подробна информация за новото издание очаквайте през април.


В случай, че развивате дейност или бизнес, пряко касаеща развитието на велотуризма по поречието на река Дунав в България, и сте предварително заинтересовани да участвате в нашата партньорска програма, може да попълните нашия предварителен въпросник ТУК.

* Платформата Дунав Ултра ще стартира от м.май 2020 г.