Дунав Ултра в Следващите 10 на фондация Америка за България

Веломаршрутът “Дунав Ултра” е сред финалния избор на предложения „Следващите 10 – в подкрепа на значими идеи през следващите десет години“ – една инициатива на Фондация “Америка за България”. Идеята за разполагане на маркировка и информационни табла по маршрута “Дунав Ултра”, и най-вече такива в по-слабо развити населени места и райони, спечели подкрепата на Фондацията, в конкурсно съревнование на над 300 предложения, в общо 4 категории.

С избора на нашия проект се слага нов етап в популяризиране на велотуризма по поречието на река Дунав и Добруджа в България.

Информационните табла и маркировка на Дунав Ултра ще бъдат интерактивни – те ще водят към безплатна версия на многоезично мобилно приложение Dunav Ultra, което от своя страна ще дава информация за туристическо-логистичните възможности по маршрута вкл. информация за “100-те Дунав Ултра забележителности”, събития, хотели, къщи за гости, ресторанти, магазини, сервизи и други логистични точки – част от партньорската мрежа на маршрута.


“Благодарим за доверието на Фондация “Америка за България”! На практика работата по този проект ще даде възможност за качествено подобряване на велосипедния туризъм в района по поречието на река Дунав и Добруджа на територията на страната. Това означава, че повече хора от България и чужбина ще започнат да пътешестват по маршрута “Дунав Ултра”, респективно да посещават този забележителен район” – каза създателят на маршрута “Дунав Ултра” Борис Бегъмов.

Работата по интерактивните табла и маркировката ще стартират още през януари – 2021 г., а от тогава до ефективното разполагане на всички материали по маршрута – срокът за изпълнение е 18 месеца.

Повече за “Следващите 10 – в подкрепа на значими идеи през следващите десет години“ – ТУК

Мобилно приложение Dunav Ultra

Свали за Android или iPhone. Изследвай всички препоръчани места и забележителности по маршрута Дунав Ултра.