Маршрутът “Дунав Ултра” за по-високо качество на живот

Велосипедът като начин на придвижване и атрактивно средство a туризъм бяха тема на сутрешния блок на БНР в световния ден на велосипеда.

Инициативата е официално анонсирана като такава с решение на общото събрание на ООН, и цели насърчаване на използване на велосипеда като средство за устойчиво развитие и възпитание на децата и младите хора, за здраве, толерантност и взаимно разбирателство, социално включване и култура на мира.
В предаването с водещ Мария Мира Христова гости бяха: инж. Богдан Милчев от Института по пътна безопасност,  Борис Бонев – столичен общински съветник  и Борис Бегъмов – създател и лидер на проекта веломаршрут “Дунав Ултра”.

“Безопасносста е съществена част от начина на транспорт, независимо дали пътувате с велосипед, автомобил или друг вид транспортно средство. В този смисъл подобряването на средата и инфраструктурата води до подобряване на общото качество на живот.” – каза Борис Бегъмов.

По темата доколко велотуризмът може да влияе на икономическото развитие на региона в близост северната граница на България той споделя – “Маршрутът “Дунав Ултра“ със сигурност може да бъде основен двигател по отношение популяризирането на велотуризма като цяло и населените места в близост до река Дунав в частност. Поречието на Дунава е един от най-интересните маршрути за практикуване на този вид туризъм не само в България, не само на Балканите, а и в Европа”.
Чуйте пълния аудиозапис с тримата гости на предаването ТУК.

Мобилно приложение Dunav Ultra

Свали за Android или iPhone. Изследвай всички препоръчани места и забележителности по маршрута Дунав Ултра.