Дунав Ултра 2019 – Вижте за първи път официалния знак на събитието

Представяме официалния знак, който ще съпътства колоездачното предизвикателство Дунав Ултра: Via Pontica 2019. Визията на шестото по ред “Дунав Ултра” събитие продължава тази, на преминалото изключително успешно колоездачно приключение през 2018 г. Дунав Ултра: Teamwork. Новият знак е кръгъл, запазени са българският и румънски флаг, както и английското знаме, като символ на международно участие от други страни.
Името на изданието през 2019-та – Via Pontica, реферира към пресечната и крайна точка на веломаршрута “Дунав Ултра” с географския (античен римски) и природен (миграция на птиците) маршрут, който следва Черноморието.
Регистрацията за Дунав Ултра: Via Pontica ще бъде отворена в края на м.октомври т.г. Предвидени са категориите: “Индивидуално”, “Екип 2-ма колоездача”, “Екип 4-ма колоездача”.
За първи път в събитието ще предложи и нов атрактивен аксесоар – “Дунав Ултра колоездачен паспорт”. Очаква се за първи път да бъдат включени и някои нови контролни точки – специално селектирани “Дунав Ултра” обекти,  места или забележителности. На избрани точки, участниците вече ще получават и специални “Дунав Ултра” печати.
Организаторите поддържат интригата и с възможността за включване на нов – “скрит” участник. По време на прехода всеки участник/екип сам ще определя за какъв период да измине дистанцията на маршрута – под 48 часа, 3, 5 или повече дни. Датите на събитието ще са 6-12 септември, 2019 г. Количеството стартови пакети в продажба ще бъде ограничено до 100 участника, като се предвиждат специални квоти за участници от Румъния.

Пълната дистанция на прехода Дунав Ултра: Via Pontica ’19 се очаква да бъде 670-690 км.