Дунав Ултра - СЛЕДВАЙ РЕКАТА 2020

ENGLISH

gb

БЪЛГАРСКИ

bg

ROMANA

ro

ITALIANO

italy flag

SUPPORTED BY

2017_NIVEA_Sun_outline
photopavilion
maze
quinbite_01
kashon bg
sudanta
walmark_plus

ДУНАВ УЛТРА ИЗЖИВЯВАНЕ

“Дунав Ултра: Следвай реката 2020” е седмо поред издание и промо-събитие в подкрепа на едноименния маршрут. Проявата е с домакин гр.Видин (31.08.2020-1.9.2020 г.) и е съпътствана с последващ многодневен колоездачен преход по маршрута “Дунав Ултра”, вкл. през/покрай градовете: Видин, Дунавци, Лом, Козлодуй, Мизия, Оряхово, Гулянци, Никопол, Белене, Свищов, Две могили, Русе, Мартен, Сливо поле, Тутракан, Силистра, Добрич и Генерал Тошево.

Преходът Дунав Ултра не е състезание и в него няма награден фонд. В него всички колоездачи стартират заедно, но всеки е свободен да следва свой собствен план за изминаване на дистанцията, да се движи със собствено темпо, скорост и маршрут. По време на придвижването от една точка до друга се разрешава ползване всякакъв вид собствен придружаващ, логистичен, технически или друг вид съпорт.

Участниците в прехода имат възможност да се регистрират в три категории: Индивидуално, Екип 2-ма колоездачи, Екип 4-ма колоездачи.

Специално за изданието на прехода през 2020 г. за първи път ще бъдат представени два алтернативни режима (варианта) за изминаване на маршрута “Дунав Ултра” – “Класически” и “Приключенски”.

Всеки индивидуален участник или екип може да избере предварително планирана продължителност на прехода – до 48 часа, до 3 дни, до 5 дни, до 7 дни и повече от 7 дни.

МАРШРУТ

Специално за изданието на колоездачния преход Дунав Ултра през 2020 г., участниците/екипите могат да избират различни режими (маршрути) на преминаване – “Класически” и “Приключенски”. Маршрутът в режим “Класически” представя единствено участъци, с положена настилка тип асфалт, бетон или паваж. Маршрутът в режим “Приключенски” представя алтернативен вариант за преминаване през някои участъци, в по-голяма близост до река Дунав и с настилка тип макадам, черен път или горски път.

Общата дължина на представения маршрут в режим “Класически” е 666 км. Общата дължина на представения маршрут в режим “Приключенски” е 687 км. Дължината на общия маршрут – валиден и за двата режима, е не по-малко от 80% от пълната дистанция за всеки режим. Точният маршрут и за двата режима се предоставя минимум 90 дни преди началото на прехода.

Началото за всички е от гр.Видин, а крайната точка е западната табела на с.Дуранкулак – най-североизточното населено място на България и крайна точка на маршрута Дунав Ултра.

ПРАВИЛА

Колоездачният преход Дунав Ултра не е състезание и в него няма награден фонд. По смисъла на прехода се приема, че всички участници/екипи се отправят на индивидуално организирана туристическа обиколка.

За началото на прехода колоездачите се събират едновременно на посочено от организатора място, а след определен предварително час, всеки участник/екип се отправя на индивидуален преход по свободно избран за целта маршрут.

По време на прехода колоездачите могат да “отключват” различни нива, достигайки до предварително обявени “контролни точки” и интеракция на място, по предварително посочен начин.

Колоездачите удостоверили  успешна интеракция през всички “контролни точки”,  и достигнали крайната точка на маршрута Дунав Ултра, получават сертификат.

ВЕЛОСИПЕД

Изборът на марка, модел и тип велосипед е 100% индивидуално решение на всеки участник или екип. С цел максимален комфорт и сигурност, моля да имате предвид, че маршрутът в режим “Приключенски” представя преминаване през алтернативни участъци, в които няма положена изкуствена настилка. Този режим е атрактивен, но се препоръчва най-вече за участници с велосипеди тип: крос кънтри, маунтин байк, гравел, туристически или електрически.

Маршрутът в режим “Класически” представя преминаване единствено през участъци, с положена изкуствена настилка. Моля да имате предвид, че е възможно на места настилката да бъде с лошо качество – използването на карбонов шосеен велосипед или карбонови компоненти създава известни неудобства и рискове. Режим “Класически” се препоръчва за на тези, които използват велосипеди тип: шосеен, туристически, гравел, сингъл спийд/фикси, крос кънтри, маунтин байк, електрически.

КОНТРОЛНИ ТОЧКИ

Контролните точки за прехода са 12 специално избрани обекти и/или забележителности в населени места – част от маршрута Дунав Ултра

Vidin
Vidin
Lom
Lom
Oryahovo
Oryahovo
Oescus
Oescus
Nikopol
Nikopol
Belene
Belene
Svishtov
Svishtov
Dve mogili
Dve mogili
Ruse
Ruse
Tutrakan
Tutrakan
Silistra
Silistra
Durankulak
Durankulak

Продължителност

В колоездачният преход Дунав Ултра всеки индивидуален участник/екип се придвижва в свободно избрано собствено темпо, скорост и маршрут. По време на прехода няма никакви ограничения за времеви контроли. Колоездачите се придвижват по избрания от тях маршрут по начин и с продължителност спрямо личното им желание, персонална цел, обща физическа подготовка и лична мотивация, спазвайки всички правила на Закона за Движението по Пътищата на Република България.

Всеки индивидуален участник или екип посочва планирана продължителност на прехода – до 48 часа, до 3 дни, до 5 дни, до 7 дни, повече от 7 дни. Всеки участник/екип, достигнал крайната точка на маршрута Дунав Ултра, преминавайки през всички контролни точки и спазвайки условията за интеракция, получава персонален сертификат.

Имената на всички участници, получили сертификат, се публикуват поименно в сайта dunavultra.com

Нощувки, храна, логистика

По време на придвижването си в колоездачния преход Дунав Ултра, участниците избират собствено и изцяло за своя сметка начините за транспорт, храна и места за нощувка.

Всеки участник/екип, закупил “Стартов пакет”, получава списък и контакти на места за обща логистика, транспорт, храна и нощувка по маршрута Дунав Ултра. Всички предоставени контакти са на “байсикъл френдли” партньори на Дунав Ултра – хотели, къщи за гости,  логистични точки.

Списъкът с логистични места се изпраща до всеки участник, закупил стартов пакет, до 90 дни преди началото на събитието. ВАЖНО! Всички предварителни резервации, нощувки, транспортни услуги, режийни и др. са изцяло отговорност и за сметка на участниците и/или техните екипи.

По време на прехода се приема, че всички участници/екипи се отправят на индивидуално организирано пътуване, отговаряйки собствено и за своя сметка за всички необходими организационно-логистични действия и последствията от тях.

ОБЩИ УСЛОВИЯ

За участие в събитието Дунав Ултра: Следвай реката 2020 – следва да имате предварително закупен “Стартов пакет” и задължително навършени 18 г. Регистрация за участие на лица под 18 г. НЕ СЕ ДОПУСКА!

Закупуване на “Стартов пакет” за “Екип 2-ма” или “Екип 4-ма” се осъществява от името на капитан на колоездачен екип, който се избира от останалите участници в екипа. След закупуването на “Стартов пакет” се попълва онлайн “Регистрационен формуляр”.

Максималното количество стартови пакети в продажба е 150 броя, при квота за възможност за закупуване на до 30% участници от чужбина. Продажбата на “Стартови пакети” се преустановява след изчерпване на количеството.

Получаването на “Стартов пакет” се извършва физически на 31.08.2020 г., в гр.Видин, на място което ще бъде обявено допълнително от организатора, срещу предоставяне на документ за самоличност.

*Връщането на суми за предварително закупени “Стартови пакети”, при отказ от страна на участник/екип, е възможно до 1.3.2020, като разходите по възстановяване на сумите (банков трансфер) са за сметка на участника. След посочената дата, суми за закупени стартови пакети не се възстановяват!

В деня на получаването на “Стартовия пакет” (31.08.2020, Видин), за успешна регистрация в последващия колоездачен преход, следва саморъчно са се попълнят и подпишат:

– декларация за освобождаване от отговорност (на място)
– декларация за предоставяне на авторски и сродни права (на място)

Участници, които не са попълнили и/или представили валидни документи, не се допускат до регистрация. За дните на времетраенето на прехода, Организаторът препоръчва набавяне на индивидуална застраховка спрямо личните желания и възможности. Застраховката е индивидуално решение и е изцяло по избор и за сметка на всеки участник в прехода.

Всички участници стартират колоездачния преход с включеното в Стартовия пакет “Дунав Ултра” колоездачно джърси. “Дунав Ултра” колоездачното джърси е висококачествена блуза за колоездене, която се произвежда специално за събитието “Дунав Ултра: Следвай Реката” по предварително подаден от всеки участник размер.

По желание на участник организаторът предоставя възможност за закупуване на допълнителна бройка/и колоездачно джърси. Информация за начина за събиране на размери и допълнителни бройки ще бъде изпратена чрез имейл, до всички закупили “Стартов пакет”.

Набавянето на необходима за прехода екипировка: тип велосипед, облекло, резервни части, аксесоари и др., е според желанието и за сметка на всеки участник, съгласно избрания индивидуален/групов план за придвижване.
По време на прехода няма ограничения при желание за ползване на собствен логистичен ресурс (собствен съпорт автомобил) за транспорт на багаж, резервни части, храна, вода, аксесоари и др.

В случай, че участниците/екипите изберат да извършат многодневен преход без поддържащ собствен съпорт автомобил, се препоръчва, багажът да се транспортира в специализирани колоездачни дисаги.

Популяризирането на активния начин на живот, велотуризма, населените места, културно-историческите и природни обекти в близост веломаршрута “Дунав Ултра”, е основна цел на събитието “Дунав Ултра: Следвай реката 2020” и последващия колоездачен преход. В този смисъл, по време на събитието и прехода, организаторът продуцира мултимедийно съдържание – фотографии, видео от земя и въздух, аудио или текст, което публикува в Интернет.

Всички участници се съгласяват да участват в каузата, в т.ч. да бъдат фотографирани, заснемани и публикувани в публичното пространство за промоционални дейности по време и след събитието. Участниците предоставят на организатора правото да определя по своя преценка качеството на медията и частта от нея (аудио, видео, снимки, текст), която да бъде публикувана в публичното пространство

Организаторът поема ангажимент да транспортира за своя сметка багаж до 25 литра (раница, чанта) от началната до крайната точка на маршрута, като транспортирането на багажа се извършва директно от гр.Видин до с. Дуранкулак.

Специално за събитието “Дунав Ултра: Следвай реката 2020”, на 31.08.2020 г. по редовна влакова линия София-Видин, ще бъде включен транспортен вагон, с цена за транспорт на велосипед спрямо действащата тарифа на БДЖ. Всякакъв друг вид транспортни услуги преди по време и след събитието са изцяло по начин и за сметка на участниците.

Тoчен GPS трак (във формати .kmz и .kml) на маршрутите в режим “Класически” или “Приключенски”, се изпраща на имейл до всеки участник, минимум 90 дни преди събитието.

Приложението, което ще се използва и начинът за GPS проследяване на участници в категория до 48 часа, ще бъдат обявени допълнително.  Сумата за наем на GPS устройство не е включена в стартовия пакет.

СТАРТОВ ПАКЕТ

Регистрация
Колоездачно джърси Дунав Ултра
Аксесоар за глава Дунав Ултра
Колоездачен паспорт Дунав Ултра
Персонална карта Дунав Ултра
Стикери Дунав Ултра
Специална Дунав Ултра значка
Принт карта на маршрута Дунав Ултра
Персонален колоездачен номер
Препоръчан GPS Трак
Бюлетини с общи препоръки, места за нощувка и логистика
Обща конференция с участниците в прехода

*Стартовият пакет включва единствено това, което е изрично изброено в списъка

Всички участници получават подарък
Дунав Ултра: Адвенчър Бокс (издание 2020)

СПИСЪК РЕГИСТРИРАНИ УЧАСТНИЦИ

ANDREI ASENOV | BULGARIA | SOLO
ANTON KONAKCHIEV | BULGARIA | SOLO
PETYO NIKOLOV | BULGARIA | SOLO
NIKOLA DIMITROV | BULGARIA | TEAM 2 CYCLISTS
PAVEL GEORGIEV | BULGARIA | TEAM 2 CYCLISTS
GEORGI GEORGIEV | BULGARIA | SOLO
GEORGI YANEV | BULGARIA | SOLO
SVETOSLAV DIMITROV | BULGARIA | SOLO
GEORGI HRISTOV | BULGARIA | TEAM 2 CYCLISTS
GEORGI GEORGIEV | BULGARIA | TEAM 2 CYCLISTS
ROSITSA VOUTCHEVA | BULGARIA | TEAM 4 CYCLISTS
MARTIN DAVIDKOV | BULGARIA | TEAM 4 CYCLISTS
SVETOSLAV DIMITROV | BULGARIA | TEAM 4 CYCLISTS
PETAR MIHAILOV | BULGARIA | TEAM 4 CYCLISTS
RALINA GEORGIEVA | BULGARIA | SOLO
CLAUDIU SLABU | ROMANIA | TEAM 2 CYCLISTS
OANA TRIF | ROMANIA | TEAM 2 CYCLISTS
PETYO RASHEV | BULGARIA | SOLO
KRASIMIR HUBENOV | BULGARIA | TEAM 2 CYCLISTS
STEFAN YOVCHEV | BULGARIA | TEAM 2 CYCLISTS
VERA APOSTOLOVA | BULGARIA | SOLO
ALEXANDER VASILEV | BULGARIA | SOLO
ELENA ATANASOVA | BULGARIA| TEAM 4 CYCLISTS
DORIANA MILENKOVA | BULGARIA | TEAM 4 CYCLISTS
PETAR NAKOV | BULGARIA | TEAM 4 CYCLISTS
TAMERLAN REJEBOV | AZERBAIJAN | TEAM 4 CYCLISTS
PAUL BUTNARIU | ROMANIA | TEAM 2 CYCLISTS
DAN TETU | ROMANIA | TEAM 2 CYCLISTS
DANIEL STOICA | ROMANIA | TEAM 4 CYCLISTS
STEFAN IONICA | ROMANIA | TEAM 4 CYCLISTS
CONSTANTIN STANCA | ROMANIA | TEAM 4 CYCLISTS
MADALIN RESCEANU | ROMANIA | TEAM 4 CYCLISTS
ALEXANDER ALEXANDROV | BULGARIA | SOLO
EVELIN EVLOGIEV | BULGARIA | SOLO
IVAILO IVANOV | BULGARIA | TEAM 2 CYCLISTS
MARIA DILOVA | BULGARIA | TEAM 2 CYCLISTS
KONSTANTIN PARTALOZOV  | BULGARIA | TEAM 2 CYCLISTS
YOANA PARTALOZOVA  | BULGARIA | TEAM 2 CYCLISTS
BOGDAN CEAPRAGA | ROMANIA | SOLO
NIKOLAY DZHENKOV | BULGARIA | TEAM 2 CYCLISTS
TODOR KIROV | BULGARIA | TEAM 2 CYCLISTS
GABRIEL PETROVA | BULGARIA | SOLO
PETAR IVANOV | BULGARIA | SOLO
VENERA SMILENOVA| BULGARIA | SOLO
IVAYLO HARALAMPIEV | BULGARIA | SOLO
STILYAN RADEV | BULGARIA | TEAM 2 CYCLISTS
YORDAN YORDANOV | BULGARIA | TEAM 2 CYCLISTS
NIKOLA HRISTOV | BULGARIA | SOLO
BANKO BANKOV | BULGARIA | SOLO
ANTONI LOZANOV | BULGARIA | SOLO
VICTORIA TRIFONOVA | BULGARIA | TEAM 4 CYCLISTS
TONISLAVA NIKOLAEVA | BULGARIA | TEAM 4 CYCLISTS
NIKOLAI NIKOLAEV | BULGARIA | TEAM 4 CYCLISTS
BOJIL SARALIEV | BULGARIA | TEAM 4 CYCLISTS
BOGDAN IORGANDOPOL | ROMANIA | SOLO
VALENTIN UZUNOV | BULGARIA | TEAM 2 CYCLISTS
CRISTIAN DELEV | BULGARIA | TEAM 2 CYCLISTS
IULIAN ENE| ROMANIA | TEAM 2 CYCLISTS
CRISTIAN SPINU| ROMANIA | TEAM 2 CYCLISTS
MUSTAFA MUSTAFA | BULGARIA |TEAM 2 CYCLISTS
MESUD MUSTAFA | BULGARIA | TEAM 2 CYCLISTS
ANDREI IUSAN | ROMANIA | SOLO
CORNEL ISTRATE | ROMANIA | SOLO
ASSEN ANTONOV | BULGARIA | TEAM 2 CYCLISTS
SVILEN STEFANOV | BULGARIA | TEAM 2 CYCLISTS
ANDREI MIHAYLOV | BULGARIA | TEAM 4 CYCLISTS
ADELINA LILOVA | BULGARIA | TEAM 4 CYCLISTS
SVETLIN LILOV | BULGARIA | TEAM 4 CYCLISTS
SVETOSLAV DROHLEV | BULGARIA | TEAM 4 CYCLISTS
RADOSLAV RADEV | BULGARIA | SOLO
KRASIMIR KIRILOV | BULGARIA | SOLO
ATANAS ANGELOV| BULGARIA | SOLO
KALIN IVANOV | BULGARIA | SOLO
KONSTANTIN BOSHNAKOV |  BULGARIA | TEAM 2 CYCLISTS
ANGEL GANCHEV |  BULGARIA | TEAM 2 CYCLISTS
MARINA VLADIMIROVA | BULGARIA | SOLO
DOBRINKA DIMITROVA | BULGARIA | TEAM 2 CYCLISTS
STOYANKA TZVETKOVA | BULGARIA | TEAM 2 CYCLISTS
MILAN STOYANOV | BULGARIA | SOLO
GEORGI TUKOV | BULGARIA | SOLO
DERSIDAN HORIA | ROMANIA | TEAM 2 CYCLISTS
VIRGIL VASILE | ROMANIA | TEAM 2 CYCLISTS
ALEXANDRU MILCUT | ROMANIA | SOLO
CRISTIAN MANAILA | ROMANIA | SOLO
YASEN KIRILOV | BULGARIA | TEAM 2 CYCLISTS
KRISTINA VELKOVA –  KIRILOVA | BULGARIA | TEAM 2 CYCLISTS

ОРГАНИЗАТОР
Диджитал Сова ЕООД

За въпроси
info@dunavultra.com
+359888251550

X