Препоръчано от Дунав Ултра – Велосипедната къща на майстор Здравко

Нарекохме дома на майстор Здравко Беев в гр.Белене – Велосипедната къща. И това никак не е случайно! Тук ще откриете всякакви модели велосипеди буквално разпръснати навсякъде – из двора, в гаража, на балкона и дори на 8-метров светещ стълб. Тук велосипедните антики надничат от всяко ъгълче на двора, а четири стари Балкан-чета без да бързат, очакват момента, в който ще бъдат реставрирани, за да служат вярно отново.

Майстор Здравко е познат в целия град Белене, а при все че през годините е поправил хиляди велосипеди, бидейки скромен и трудолюбив българин, той не претендира за експертност. Той е от изчезваща генерация хора, които без излишна показност и с подръчни материали ще разреши почти всеки казус, в случай че велосипедът ви изпадне в беда – тук ще смени гума, там ще направи центровка, ще постави спица или смаже верига.

След 30 000 (тридесет хиляди) безотказно изминати километри, миналата година германски велотуристи получават повреда на уникална велосипедна скоростна кутия – модел Pinion. По принцип механика от този тип е рядкост (на практика велосипедът се задвижва от гумен ремък), но с подръчни средства и побутване оттук-оттам, за радост на туристите повредата е отстранена точно във Велосипедната къща на Здравко Беев. “Гостите” се радват и на бонус – сочни праскови от градината на майстора.

Тук работата не е тежест, а необходимост. Именно за това ще видите майстор Здравко да забърква джибрито докато си почива, или да мъкне чувал с “домашни” картофи, за които се носи слава в целия квартал.

Заради колоритния чар и трудолюбието на майстор Здравко Беев, неговата работилница е препоръчано място за ремонт на велосипеди в нашия “Пътеводител Дунав Ултра“.

Град: Белене
Улица: Възраждане N50
Велосипедната къща на Здравко Беев

*Всички места с Дунав Ултра стикер ще бъдат включени безплатно в нашия “Пътеводител Дунав Ултра”, за изданието през 2020 г. В случай, че гарантирате качество и желаете да ви посетим, за да подарим Дунав Ултра стикер, моля свържете се с нас ТУК