Дунав Ултра стартира велотурове по едноименния маршрут

След 4-годишно детайлно проучване на поречието на река Дунав в България и във връзка с нарастващия интерес, който веломаршрутът “Дунав ултра” предизвиква в и извън страната, през 2018 г. екипът ни за първи път предлага възможност за участие в поредица организирани велопреходи по едноименния маршрут под формата на велотурове за любители и амтьори.

На този етап велотуровете ще се предлагат в два основни ценови класа – в зависимост от желанието за двата основни типа настаняване – в “лицензиран хотел/къща за гости” или “на палатка”. Продължителността на всеки тур е съобразена така, че да покрие максимален участък от маршрута в рамките на една работна седмица.

За всички турове, организацията включва придружаващ екип и транспорт (специализиран бус), а през 2018-та година по време на преходите участниците ще бъдат водени лично от създателите на веломаршрута “Дунав ултра”. По този начин желаещите ще имат уникална възможност да видят всичко най-интересно, което веломаршрутът предлага: специално подбрани места, уникални природни и културни забележителности, исторически обекти и музеи, архитектура, традиции, храна, екзотични острови, заливи и плажове.

“Всяко лято по поречието на Дунав преминават десетки велопътешественици от Германия, Австрия, Англия, Франция, Белгия, Холандия, Полша, Испания и включително такива от други континенти. Предстоящите събития са сред първите по рода си у нас, които ще запознаят любители на туристическото колоездене в България с всичко най-интересно, което невероятният регион по поречието на Дунав в страната предлага” – каза Борис Бегъмов, създател на Дунав Ултра.

С това туристическите турове “Дунав ултра 2018″ се превръщат в едно незабравимо лятно преживяване, истинска почивка, вдъхновяващо приключение и родолюбива кауза. Кауза за възраждане на Дунав.

Екип веломаршрут “Дунав ултра”

Дати и записване за предстоящи турове: ТУК