Дунав Ултра: Teamwork – уникално 670 км вело приключение от Видин до Дуранкулак

За пета поред година колоездачното предизвикателство Дунав Ултра насочва вниманието на всички фенове на колоезденето да открият тайните на Дунавския регион, като изминат общо 670 км в близост северната граница на България – инивидуално, в екип от двама или в екип от четирима колоездача. Необичайният гигантски велопреход по най-дългия веломаршрут в страната ще стартира на 7-ми сепрември от гр. Видин. 

Веломаршрутът Дунав Ултра следва поречието на река Дунав минавайки през общо 90 населени места, туристически обекти, природни феномени и исторически забележителности. През 2017 г. проектът беше отличен като “Иновация на годината” в конкурса за Годишните награди в туризма.

За първи път Дунав Ултра допуска регистрация за участие – отворена към широк кръг любители на приключенията. За първи път и общият старт на участниците ще бъде в гр. Видин. След специален ескорт по време на първите 20 километра, колоездачите с приключенски дух ще трябва сами да се справят с преодоляването на маршрута, т.е. сами ще избират своята скорост на придвижване, тактика на преминаване, темпо и логистика.

dunav ultra teamwork

Карта с общи разстояния Дунав Ултра: Teamwork. Кликни и увеличи!

Организаторите вече анонсираха, че за разлика от други издания, предизвикателството Дунав Ултра:Teamwork е насочено както за по напреднали колоездачи, така и за любители. Основната цел е успешно достигане до крайната точка – задължително 100% на собствен ход и на велосипед. В случая това може да се направи за под 48 часа, три, пет или повече дни.

За целта на страницата на събитието е публикувана карта на подбрани населени места, които предлагат нощувка – чрез нея всеки може да изготви индивидуален план в зависимост от личното си предпочитание и изисквания. Също там могат да се види кратка информация за записващите и в момента участници.

“Всеки начин на преминаване на маршрута “Дунав Ултра” има своите преимущества. Най-бързите колоездачи ще тестват ръба на възможностите си, но ще усетят най-малко от атмосферата на невероятния Дунавски регион, а за най-бавните ще бъде обратното” – каза Борис Бегъмов – създател на проекта и веломаршрута Дунав Ултра. “Постарали сме се да предложим формат, който съчетава всичко най-добро от миналите Дунав Ултра кампании” – допълни Бегъмов.

dunav ultra teamwork

Карта с възможности за нощувка по време на Дунав Ултра: Teamwork 2018. Кликни и увеличи!

За да има и интрига, организаторите ще предложат интересна активност, подобна на инициативата с популярните печати от 100-те национални обекта. По подобие участниците – колоездачи ще трябва да колекционират по маршрута им специални стикери, които ще “отключват” преминаването им към следващо ниво, в случая всяка следваща точка от веломаршрута “Дунав Ултра”.

До момента записалите се участници са 19, сред които има и две дами (междувременно регистрираните участниците нарастнаха на 26, бел.ред.). Към  Teamwork вече има инерес и от румънски колоездачи, за целта страницата на събитието вече има и ръмънска версия.

Напомняме, че крайният срок за закупуване на стартов пакет е до 25 юли 2018, а до 25 юни 2018 може да го направите на цени с голяма (Early Bird) отстъпка на страницата на събитието  ТУК.