Дунав Ултра: Via Pontica 2019 Стартира предварителна регистрация

(For English: Click HERE) От днес до 10-ти ноември включително стартира предварителната регистрация за ежегодното колоездачното предизвикателство “Дунав Ултра”. През 2019-та събитието, което се провежда за шеста поред година по едноименния веломаршрут, ще премине под мотото Via Pontica, а датите, на които ще се състои, са 6-12 септември. Предварителната регистрация е реверанс към кандидатите, които следят и очакват колоездачния преход с най-голям интерес. 

Опцията се предлага предвид факта, че организаторите обявиха, че ще ограничат бройката на записалите се на максимум до 100 участника. На практика с попълването на предварителна регистрация, тя ще даде възможност на полпълнилите я да закупят “Стартов пакет” една седмица преди официалния старт на продажбите.

От Формата за регистрация става ясно още, че Дунав Ултра: Via Pontica 2019 ще предложи велосипедно предизвикателство под формата на изминаване на 680 км от веломаршрута “Дунав Ултра” за до 48 часа, до 5 дни и над 5 дни. Събитието няма да има състезателен елемент, в него ще могат да участват както по-напреднали любители-колоездачи, така и начинаещи такива – търсачи на лични предизвикателства.

dunav ultra via pontica

Дунав Ултра: Via Pontica 2019 – 680 км колоездачно приключение по поречието на Дунав до Черно море

Колоездачите-ентусиасти ще имат възможност да избират дали да тръгнат да пътешестват индивидуално или в екип стартирайки от гр. Видин, а крайната точка, която ще трябва да достигнат е Черно море в района на с.Дуранкулак, обл.Шабла. Всеки участник или екип ще следва свое собствено индивидуално темпо и скорост, ще решава сам къде да почива и нощува, ще организира логистиката си по собствено желание.

Участниците ще преминат през всички дунавски градове в България преди да достигнат морето: Видин, Лом, Козлодуй, Оряхово, Никопол, Белене, Свищов, Русе, Тутракан, Силистра включително и гр.Добрич и гр.Ген. Тошево.

Събитието ще предложи включване на общо 10 атрактивни контролни точки тип забележителности, сред които крепостта Баба Вида и Дунавски парк в гр.Видин, посетителски център Персина, гр.Белене, Басарбовски манастир и пл. Свобода, гр.Русе, биосферен парк Сребърна и крепост Меджиди табия, гр. Силистра.

dunav ultra cycle passport

Специален “Дунав Ултра колоездачен паспорт” ще съпътства Дунав Ултра събитието през 2019

За първи път участниците в Дунав Ултра: Via Pontica ще се възползват и от  иновативното въведение “Дунав Ултра колоездачен паспорт”. Паспортът ще насочва преминаването на вело-пътешествениците през информационните центрове или местните топ атракции – специално подбрани по веломаршрута “Дунав Ултра” места. “Дунав Ултра колоездачен паспорт” пък е част от друг продукт, по който организаторите съобщиха наскоро, че работят – велосипедният пътеводител – “100-те Дунав Ултра забележителности”.

Общините Видин, Белене, Русе и Силистра вече подкрепиха Дунав Ултра: Via Pontica 2019, което от своя страна ще предложи на участниците допълнителни изненади. Специално заснети видеа с някои от най-емблематичните места от веломаршрута, ще са част от рекламната кампания, която ще стартира през м.януари 2019. Очаква се включването на още общини и традиционното колоритното участие на дунавски и добруджански села.

Биосферен парк Сребърна за първи път влиза в програмата на приключението “Дунав Ултра”

Цената за “Стартов пакет” за участие в Дунав Ултра: Via Pontica 2019 ще е в рамките 90 – 120 лева в категория “Индивидуално” и 180-240 лева за екип от двама участника. Събитието ще предложи възможност за участие и на екипи от 4 колоездача. Специална квота ще има за участници от Ръмъния, от където се очаква също да има интерес към събитието.

Официална информация за Дунав Ултра: Via Pontica 2019, точни цени за участие, какво включва “Стартовия пакет”  и точна дата относно старта на ефективните му продажби се очаква в края на м.ноември.