ресторант свищов

Дунавската кухня на ресторант “Свищов”

Ресторант Свищов в гр. Свищов е специално място и едно от заведенията по маршрута Дунав Ултра, където винаги се стараят да приготвят наистина вкусна храна. В трудно подражаем стил мястото съхранява бита и атмосферата на българското възраждане от края на 19-ти и началото на 20-ти век – тук могат да се видят и различни винтидж аксесоари, такъми, инструменти и др.

Ресторантът е разположен в част от къща-уникат от 1836 г. , в бившия дом на заможния търговец Димитър Начович, а днес домакините приемат гостите на града, представяйки по най-добрия начин силата на традициите и желанието за съзидеталност на свищовлии от близкото минало-до днешни дни.

restaurant svishtovПрез зимата интериорът вътре създава уют и комфорт, а през лятото под дебелата сянка в лятната градина е прохладно и разпускащо. Въпреки че на пръв поглед заведението може изглежда претенциозно, на практика тук са добре дошли както по-взискателни посетители, така и пътешественици, бизнесмени, гости на града, травел блогъри и колоездачи търсещи качествено обслужване на разумна цена.

restaurant svishtovЗаедно с интересното меню и обслужването на ниво, тук може да опитаме местната класическа рецепта на дунавска рибена чорба.

В заведението се стараят да поддържат интересно и различно меню, тук може да се дегустират както свищовски вина, така и бутилки от други региони на страната. Заведението е сред любимите ни по маршрута Дунав Ултра и със сигурност не бива да се пропуска ако се намираме в района или гостуваме на град Свищов.

Мобилно приложение Dunav Ultra

Свали безплатно за Android или iPhone. Официален пътеводител за маршрута Дунав Ултра.