Фурор в записванията за Дунав Ултра: Via Pontica 2019

(Read in English HERE) С изключителен интерес тече процеса за предварителна регистрация за събитието Дунав Ултра: Via Pontica 2019. Само за няколко дни откакто беше публикувана регистрационна форма, желаещите за участие надхвърлиха близо 2/3 от общо 100-те места, за които ще може да се закупи стартов пакет.

Виж още: Научете кои са “100-те Дунав Ултра забележителности”

Организаторите вече анонсираха, че за да гарантират традиционното високо качество на Дунав Ултра събитието, ще допуснат максимум до 100 участника – любители на аматьорското колоездене, велотуризма и приключенията. Всички те ще се съберат през месец септември, 2019 г,  в гр. Видин, за да поемат на 680-км преход-предизвикателство по поречието на река Дунав до Черно море.

Дунав Ултра: Via Pontica е шесто поред издание на спортно-туристическото събитие по едноименния веломаршрут. Очаква се през 2019-та година проявата да е освен най-масова, да е и сред най-интересните подобни, дори извън пределите на страната.

dunav ultra

Локо София на Дунав Ултра (Кликни и увеличи)

Към момента прави впечатление, че изявилите желание за участие ентусиасти са готови да поемат различни лични предизвикателства във всички категории – вкл. да изминат 680-те километра от гр Видин до Дуранкулак за до 48 часа, до 5 дни и дори за повече от 5 дни – т.е. да успеят да достигнат до крайната точка успешно.

Почти половината от кандидатите до момента биха стартирали в категория “Индивидуално” – ако се колебаете дали да се впуснете в “соло” приключение по веломаршрута “Дунав Ултра” – знайте, че мнозина вече категорично са решили да го направят.

dunav ultra cycle passport

Дунав Ултра колоездачен паспорт (прототип)

Сред записалите се вече има изцяло дамски екип колоездачи/ки, както и смесени екипи колоездачи. До момента общо три екипа от по четири колоездача са готови да приемат предизвикателството в една от най-колоритните категории – “Екип 4-ма”, а 10 участника от съседна Румъния също са сред предварително записалите се приключенци.

До този момент с най-много участници са представени градовете София, Букурещ, Русе, Пловдив, Враца и Бургас. Освен София и Букурещ, прави впечатление и силната заявка за участие от гр. Русе – до момента “Дунав Ултра” приключението не е завършено успешно от участник родом от дунавски град.

Освен чистото колоездене “Дунав Ултра” събитието ще предложи и различни туристически активности, като сред най-интересните е нововъведението колоездачен “Дунав Ултра” паспорт, който участниците ще трябва да “заверяват” на специално определени за целта места.

dunav ultra ruse

Дунав Ултра събитието ще премине през центъра на гр.Русе

Градовете Видин, Белене, Русе и Силистра вече се обединиха в подкрепата си за Дунав Ултра: Via Pontica, те ще подпечатват колоездачните “визи” на преминаващи през тях пътешественици.

За първи път в програмата на колоездачното приключение са включени атракции като посетителски център “Персина” с крепост Димум, Басарбовски манастир, туристически информационен център Русе, Биосферен парк “Сребърна”, крепост Меджиди табия.

Специално заснети видеа с изключителни атрактивни кадри от различни места по поречието на Дунав и веломаршрута “Дунав Ултра” ще съпътстват рекламната кампания на събитието.

сребърна

Биосферен парк “Сребърна” в програмата на Дунав Ултра (Кликни и увеличи)

От тях ще може да е видят някои емблематични за веломаршрута места, както и да се потопим в приключенския дух на събитието и великата река Дунав, обещават организаторите. Видеата ще очакваме в началото на 2019-та година.

Ефективната продажба на стартови пакети се очаква да се предлага от края на м.ноември с промо цени до 120 лева за категория “Индивидуално” и до 240 лева за екип от двама колоездача.

Като реверанс за най-запалените фенове, всички попълнили предварителната регистация ще получат възможност да закупят стартов пакет една седмица преди официалния старт на продажбите.