Гладиатори на колела “3 в 1” – вижте уникални кадри от Северна България

Колоездачната надпревара “Гладиатори на колела” е уникално по рода си събитие, което преобръща представите за спортно шоу. Необичайният  бутиков веломаратон (до участие се допускат максимим 24 участника, Бел.ред.) се провежда в българската част на поречието на река Дунав, като маршрутът на участниците използва 530-километров участък от веломаршрута “Дунав Ултра“. По този начин в рамките на само 40 часа, атлетите-велогладиатори преминават през няколко десетки изключително интересни и екзотични места и обекти от Видинско до Силистра.

Старт в с. Куделин – най-северозападното населено място на страната. В далечината – Дунав навлиза в България…

През 2017-та година организаторите на събитието КК Дунав Ултра и Диджитал Сова продуцираха заснемането от земя и въздух на най-интересните моменти от това необичайно и внушително с мащабите си спортно зрелище. Специално за въздушните снимки бяха наети професионалните пилоти на дронове от друг нашумял проект свързан с красотите на страната – “България от високо“. Общо 12 общини партнираха на организаторите предлагайки логистична подкрепа, а Министерство на Туризма даде своя институционален карт-бланш на случващото се.

Дуросторум-Дръстър и Базиликата на Дамян в гр. Силистра – финалът на “Гладиатори на колела”

И резултатите са наистина впечатляващи. Иновативният подход, мащабът и визията на продукцията при реализиране на цялостната идея на проекта “Гладиатори на колела” преобръща представите за региона на 180 градуса, като го представя като едно от най-интересните и атрактивни места не само в страната, а и на континента. Фейсбук страницата на събитието вече се радва на нарастваща популярност в чужбина – на практика повече от половината ни фейсбук фенове вече са чужденци – похвалиха се организаторите.

Античен град Нове, гр. Свищов. Принципията на римския легион – мястото на старт за втория-205 км етап на “Гладиатори на колела”.

Броени дни преди премиерата на късометражното видео посветено на “Гладиатори на колела” (очаква се това да се случи по време на фестивала “Дни на предизвикателствата”), гледайте накуп предхождащите го три невероятни тийзъра, включващи някои от най-впечатляващите кадри и гледки от Северна България.

Препоръчано: Не пропускайте да видите Тийзър N3, който ще ви остави без дъх пред някои от красотите на Дунавския регион.

* За “Гладиатори на колела”: Необичайната 530-км надпревара с велосипеди по “българския” Дунав е стартъп проект, който се изпълнява от 100% български екип. GOB ( от Gladiators On Bikes) е събитие-приемник на други изключително интересни активности по реката, които привлякоха внимание през последните години. Така например през 2015 г, веломаршрутът “Дунав Ултра” (близо 700 км по поречието на Дунав до Черно море) беше изминат от двама колоездачи-аматьори за по-малко от 45 часа с велосипеди без предавки, а през 2016 г. трима атлети- също аматьори, успяха да преодолеят същото разстояние за по-малко от 48 часа в дуатлон, т.е. колоездене 642 км плюс 40 км бягане. Всички тези активности целят да популяризират поречието на река Дунав в България, представяйки го като атрактивна туристическа дестинация.

Тийзър №1 с кадри от с. Куделин, Видинско и навлизащия в България Дунав – стартът на “Гладиатори на колела”

Тийзър N2 с кадри заснети в района на участъка с. Ценово – с. Обретеник, Русенско

Тийзър N3 с кадри заснети в района на гр.Козлодуй и Оряхово, резерват Сребърна, гр. Силистра, Улпия Ескус и античен гр. Нове – гр. Свищов