“Дни на предизвикателствата” излъчва премиерно трейлъра към “Гладиатори на колела”

На 30 ноември е официалната премиера на трейлъра към “Гладиатори на колела” – колоездачната надпревара по поречието на река Дунав у нас. Видеото с кадри от уникалното спортно шоу ще бъде представено за първи път в четвъртък вечер в аулата на УАСГ – София като част от програмата на фестивала “Дни на предизвикателствата”.

 

За “Гладиатори на колела”

През лятото на 2017 г. десет колоездачи – аматьори (осем мъже и две жени) са избрани да участват в уникална по рода си 530-километрова надпревара с велосипеди по поречието на река Дунав. Маршрутът на гладиаторите използва цялата “дунавска” отсечка на веломаршрута “Дунав Ултра”

Виж още: Веломаршрута “Дунав Ултра” води в гласуване на Годишни награди в туризма 2017

Атлетите стартират от най-северозападното населено място в България – дунавското с. Куделин, за да финишират 40 часа по-късно в последния български град по поречието на Дунав – гр. Силистра. Форматът предлага два колоездачни етапа с дължина съответно 325 км и 205 км в два последователни дни.

Според правилата, техническата помощ е ограничена. Общо пет “Контроли на смъртта” измерват с хронометър времето, което в случай, че не бъде достигнато, води до дисквалификация.

До старта на втория етап успяват да достигнат едва четири атлета, от които една жена…