Българска федерация по туризъм и КК Дунав Ултра

С ПОДКРЕПАТА НА

МИНИСТЕРСТВО НА ТУРИЗМА

ОБЩИНА ВИДИН
ОБЩИНА КОЗЛОДУЙ
ОБЩИНА ОРЯХОВО
ОБЩИНА НИКОПОЛ
ОБЩИНА БЕЛЕНЕ
ОБЩИНА СВИЩОВ
ОБЩИНА РУСЕ
ОБЩИНА ТУТРАКАН
ОБЩИНА СИЛИСТРА

ПРЕДСТАВЯТ

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ

ДУНАВ УЛТРА 4: гладиатори на колела - 8-9 юли, 2017

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ

За пръв път в България, а може би и на Балканите, ще се проведе официално събитие – надпревара на толкова дълга дистанция (572 км). Проявата е пилотен проект, който има за цел да даде тласък в развитието на състезателните коломаратони в България и на Балканите.

Освен популяризиране на коломаратоните в страната и региона, проявата има няколко допълнителни, но не по-малко важни цели:

Да популяризира културно-историческото наследство на Дунавския регион на България, неговите природни дадености, както и възможността за практикуване на алтернативен и велотуризъм по поречието на река Дунав.

Да даде по-голяма възможност на чужденци да общуват със своите български колеги-велосипедисти с цел да опознават Дунавския регион и веломаршрута “Дунав Ултра”.

Да даде възможност на най-добре подготвените български любители-колоездачи да премерят сили със свои колеги от страната и чужбина в дух на приятелство и взаимопомощ.

През 2017 г. мотото на събитието е „Гладиатори на колела”. Това не е случайно – акцентът на предварителната кампания, както и на контролните пунктове по време на самата надпревара, ще бъде поставен върху исторически местности и обекти от времето на Римската империя.

Река Дунав винаги е била важна връзка между Западна Европа и Черно море. През I-V век тя е северна граница в източната част на Римската империя, а съоръжения, укрепления и градове, построени на бреговете ѝ, служат за защита срещу нападенията на северните племена и народи.

Територията на днешна България е била важна част от Империята, в този смисъл по време на събитието ще представим някои от древните градове както никой никога не е виждал до момента.

Участниците в надпреварата символично ще се “превърнат” в “модерни гладиатори”, които ще представят атрактивно спортно зрелище в името на популяризиране на Дунавския регион на страната.

По смисъла на идеята – само по себе си участието в събитието на всеки един стартирал и независимо от неговото крайно класиране, е мисия за популяризиране на България.

РЕГИСТРАЦИЯТА ЗА УЧАСТИЕ Е ПРИКЛЮЧИЛА

[ult_countdown count_style=”ult-cd-s2″ datetime=”2017/03/20 23:59:00″ ult_tz=”ult-usrtz” countdown_opts=”sday,shr,smin,ssec” tick_col=”#000000″ br_style=”double” br_color=”#dd3333″]

Списък на одобрените участници: Дунав Ултра 4: Гладиатори на колела – 8-9 юли 2014 г.

1. Евтим Петков Стефанов (37, Видин)
2. Николай Георгиев Сурчев (44, Нова Загора)
3. Иван Валериев Радев (36, Провадия)
4. Владислав Валериев Иванов (32, Перник)
5. Еленко Иванов Еленков (37, София)
6. Силвия Желязкова Симеонова-Илиева (33 Сливен)
7. Цветан Иванов Близнаков (34, София)
8. Ивета Алексиева Алексиева (24, София)
9. Иордан Тодоров Ставрев (40, Попово)
10. Румен Христов Вачев (35, Плевен)
11. Станислав Евгениев Христов (39, София)
12. Неделчо Иванов Христов (30, Добрич)
13. Зоуи Розан Холидей (32, Великобритания)
14. Първан Първанов Костадинов (46, София)
15. Цанко Николаев Димитров (52, Попово)