Маниашки стикери Аеропейс ще тестват участниците в Дунав Ултра

В края на XIX в. Османската империя създава Дунавски вилает с център Русчук (днес град Русе). Огромната административно-териториална единица обхваща региона от Видин, Никопол и Силистра до Тулча и Сулина ( днес в Румъния). Управителят на вилаета – реформаторът Мидхат паша – имал амбиции да превърне Русчук в перлата на Империята по Дунав. Тук били разположени всички представителни европейски мисии.

Бурното икономическо и културно развитие на Русе продължава и след Освобождението. Разположението на града с излаз на Дунав е ключово за региона, а директната плавателна връзка с Виена оказва силно позитивно влияние за разцвета му във всяко отношение.
Инвестиционните възможности намират реализация в строителството на множество сгради – фамилни къщи, складове, магазини, банки и адвокатски кантори.

Архитектурата им следва най-актуалните тенденции на строителството и модата, идващи от Австрия и Унгария.
През 1897 г. в Русе е открита фирмата “П. Гавалс – Л. Миритис & Сие. – първа скулптурна ателиера”. В края на XIX и началото на XX в. центърът на Русе е истинско бижу, превръщайки се в красив и модерен западноевропейски град.

Политическата и социално-икономическата конюнктура през годините променят устрема на Русе и неговото международно значениe, а обликът в периферията на града се видоизменя, предвид новите социалистически хоризонти. Но специфичната архитектура в центъра продължава да носи духа на аристократизма и будното съзнание от началото на XX-ти век.

Архитектурната орнаментика по фасадите на ул. “Александровска”, ул. “Княжеска”, ул. “Славянска”, пл. “Княз Александър Батенберг” е красноречиво доказателство за високата естетика, завладяла в миналото духа на жителите на крайдунавския град. От фризове и колони на емблематични реставрирани или полуизоставени днес високи етажи на сгради, ни наблюдават мълчаливо човешки силуети, флорални мотиви и митични фигури, които са неразделна част от уникалната атмосфера на Русе.

Затова архитектурните орнаменти в централната част на град Русе са сред най-интересните обекти – част от идентичността на маршрута Дунав Ултра. Заради високата си художествена и историческа стойност те са включени в списъка на “100-те Дунав Ултра забележителности“.

Нова българска марка ще дебютира с интересен продукт по време на събитието Дунав Ултра: Следвай реката 2021

Всички участници в масовото изминаване на маршрута Дунав Ултра, ще получат възможност да поставят безплатно на велосипедите си интересен аксесоар – висококачествен предпазен сет светлоотразителни стикери със специално подготвен дизайн Dunav Ultra: Back To The River 2021.

аеропейс стикер Дунав Ултра

Ето как от екипа на създателите на иновативната серия представят своя продукт: Ние сме Аеропейс® / Aeropace® – запазена европейска търговска марка за аксесоари и части за велосипеди, създадена през 2021 г в България. Нашата цел е да преоткриваме постоянно забавлението от колозденето, като сме еталон за най-новите, оригинални , естетични и полезни продукти и аксесоари за колоездачи.

Един от първите ни продукти е серията предпазни PVC стикери за рамки на шосейни, гравъл и планински велосипеди, които имат за цел да предпазят от повърхностни повреди уязвимите части на рамките на велосипедите. Това са местата, на които е възможно да попаднат камъчета, смазки, горива, бои, кал и други агенти, които предизвикват ускорено износване, матиране и нарушения на лаковото покритие и боята.

Стикерите предпазват и от увеличено износване на повърхностния слой на боята и лака при монтаж на различни чанти и други временни аксесоари.

За специалния Дунав Ултра стикер

Специално разработеният за Дунав Ултра двуслоен Aeropace бял PVC-базиран предпазен комплект стикери е с допълнителна светлоотразителна функция по цялата си повърхност (диагонална тръба, преден и заден бадж).

aeropace dunav ultra

Сетът стикери има дебелина от 0.5 милиметра, устойчивостта на опън е далеч над висок клас автомобилно фолио – 25+Mpa. Покритието издържа на температура -40 до 110 градуса, не поддържа горенето и издържа на ограничена експозиция на смазки, горива, сол, слаби киселини и основи. Повърхността е ламинирана, с карбонов релефен ефект.

Монтажът изисква чиста обезмаслена суха основа и ще бъде направен на желаещите участници в Дунав Ултра от представители на марката на място (2.9.2021) във Видин.

aeropace dunav ultra

Очакваният живот на продукта е три години без промяна на механичните и визуалните му характеристики, премахването е на ръка без специално оборудване.

Останалите предложения от Aeropace могат да бъдат намерени ТУК>>

Мобилно приложение Dunav Ultra

Свали за iPhone и Android и изследвай всички препоръчани места и забележителности по маршрута Дунав Ултра

Мобилно приложение Dunav Ultra

Свали безплатно за Android или iPhone. Официален пътеводител за маршрута Дунав Ултра.