Ежегодно Дунав Ултра обновява и публикува актуален списък на “100-те Дунав Ултра забележителности” – специална селекция от препоръчани исторически и природни обекти, интересни места, забележителности, храна, флора и фауна – като изборът ни е обвързан с идентичността на приключението по поречието на Дунав през Добруджа до Черно море, през призмата на нашия маршрут.

Ново от Дунав Ултра: Пантеон – Видео трейлър

Крайният избор зависи от обратната връзка, която получаваме от пътувалите по маршрута “Дунав Ултра” през предходната година, текущото състояние и поддръжка на обектите, степента на възможност на велотуристите да се насладят на позитивни емоции при среща с препоръчаните места/обекти.

Към момента шест са новите предложения, които са с тенденция да влязат в представителния списък през 2021 г. и това са: Червената къща в гр. Лом;  Пантеонът на възрожденците в гр. Русе; Скалните манастири до с. Балик; Вятърният парк “Кардам” до с. Кардам; Шабленският фар на нос Шабла.

Нови предложения все още могат да се отправят от всеки, чрез формата в сайта до 14-ти февруари (КЛИКНИ ТУК>>), а окончателният избор и новият списък на “100-те Дунав Ултра забележителности – 2021” ще бъде публикуван на 2-ри април.