Пантеон – чисто ново видео от Дунав Ултра

(Read in English HERE) В последните дни на 2020 г., изненадахме нашите почитатели с ново видео, продуцирано от Дунав Ултра, което носи името “Пантеон”. Материалът представлява кратка (1:41 мин), но въздействаща импресия, посветена на Пантеона на възрожденците в гр.Русе.

Гледайте още видеа от Дунав Ултра: КЛИКНИ ТУК>>

Пантеонът е храм – костница на 453-ма радетели на българското национално възраждане. В него са положени костите на видни дейци родени в гр.Русе, вкл. и известни имена от българското революционно движение – Любен Каравелов, Захари Стоянов, Стефан Караджа, Панайот Хитов, Баба Тонка, Никола Обретенов, Панайот Волов, Ангел Кънчев…

В самия край видеото завършва с надпис-посвещение – TO THE HEROES / НА ГЕРОИТЕ

През текущата година Пантеонът беше реновиран цялостно. Най-любопитна и специфична беше работата по купола на храма и най-вече полагането на позлатения материал.  След края на възстановителните дейности, Пантеонът логично ще се завърне и в списъка на “100-те Дунав Ултра забележителности“. През следващата година избрахме мястото да бъде и контролна точка – част от Дунав Ултра приключението по едноименния веломаршрут.

Гледайте и споделете видеото!

Мобилно приложение Dunav Ultra

Свали за Android или iPhone. Изследвай всички препоръчани места и забележителности по маршрута Дунав Ултра.