Премиера! Рекламно видео за Дунав Ултра 2019 спира дъха…

(Read in English HERE) Първото официално видео на придобиващото все по-голяма популярност в страната и чужбина колоездачното приключение “Дунав Ултра” е вече тук. Клипът, който се разпространява в Интернет, е част от рекламната кампания на шестото поред издание на събитието, което ще се състои по едноименния веломаршрут, в края на лятото на 2019 г. 

Виж още: Научете кои са “100-те Дунав Ултра забележителности”

Видеото включва кадри от градовете Белене, Силистра, Видин, Русе и Козлодуй, както и от районите на речното пристанище на с.Остров и меандрите на река Янтра, в близост до с.Беляново.

Интересно за многодневния колоездачен преход “Дунав Ултра” е, че той не е състезание. В него целта не е да победиш останалите, а да се потопиш в приключение по поречието на река Дунав, предизвайки най-вече самия себе си.

Това предоставя възможност в прехода да вземат участие както по-напреднали вело-ентусиасти, така и абсолютни аматьори в колоезденето – запалени любители на пътешествията. Всички 100 обявени места за изданието през 2019 г. вече са резервирани, като 1/3 от участниците са от чужбина. Това го превръща предстоящото издание на Дунав Ултра в най-масовата по рода си международна проява по поречието на река Дунав у нас, през последните години.

Поемайки по дългата дистанция (0бщо 680 км с начало гр.Видин), участниците ще спрат до едни от най-интересните културно-исторически обекти и природни забележителности по поречието на Дунав у нас, като същевременно ще преминат през близо 80 населени места – част от веломаршрута “Дунав Ултра”. Каузата на събитието е именно тази – популяризиране на населените места и обекти през, или в близост които маршрутът преминава.

Актуалното видео включва именно такива обекти – площад “Свобода” в гр. Русе, крепостта Баба Вида в гр.Видин, Танк Т34 и Археологически комплекс в Дунавския парк на гр.Силистра, мемориал Христо Ботев в гр. Козлодуй, руините на кастел Димум в гр.Белене. Кадри с главозамайващи природни красоти и впечатляващи хоризонти представят допълнително Дунавския регион както никога до сега.

Друго привличащо в “Дунав Ултра” събитието е, че по време на прехода ползването на собствен придружаващ автомобил е позволено. Логистиката на всеки участник или екип е изцяло спрямо неговите лични желания, възможности или приоритет.

Това прави приключението още по-вълнуващо и на практика може да ангажира и приятели на колоездачите-приключенци, които също да участват косвено в “Дунав Ултра”.

Настоящото видео е първо от поредица от общо 7 рекламни клипа, посветени на някои от най-интересните “спирки” от веломаршрута “Дунав Ултра” и едноименното събитие.

Очаква се събитието “Дунав Ултра” да е едно от най-интересните спортно-туристически прояви у нас през 2019 г.

Мобилно приложение Dunav Ultra

Свали безплатно за Android или iPhone. Официален пътеводител за маршрута Дунав Ултра.