Кадърът с име “Самотна”, направен в района на Видинско, обра гласовете на журито и спечели първо място във фотоконкурса “Приключение Дунав Ултра”. Снимката е дело на Найден Антонов и представя майсторски заснета минималистична импресия на брега на Дунава.

Второто място е драматичен кадър от района на гр.Свищов, с автор Свилен Начев.


На трето място се класира също творба от Видинско, снимка на Любослав Любомиров, представяща риболов в близост до с.Кошава.

Трите кадъра се конкурираха с още 464 фотографии, посветени на района в близост северната граница на България и маршрута “Дунав Ултра”. Журирането беше поверено на доказали се имена в различни жанрове на фотографията: Явор Мичев, Димитър Караниколов, Денис Бучел, Радостин Найденов и Тони Йорданов.  Организаторите на конкурса изказват специална благодарност за участието и активността на журито и съответно – за неговият избор.

На 11-ти октомври очаквайте т.нар. “дигитална изложба”, в която ще бъдат представени и “Топ 40” фотографии, които са с най-високи оценки в конкурса. Сред тях също има изключително стойностни предложения, уверяват организаторите.

Фотоконкурсът “Приключение Дунав Ултра” се осъществява със съдействието на Фотопавилион.