Веломаршрут Дунав Ултра BIT

Римската империя възкръсва с Дунав Ултра в телевизия BIT

В предаването „Жива връзка“ (София-Чикаго) в сутрешния блок на BIT гостува създателят на веломаршрута „Дунав Ултра“ Борис Бегъмов. Отговаряйки на въпроси на водещите, гостът разказа за възможностите пред веломаршрута “Дунав Ултра” за налагането му като модерен и иновативен туристически продукт, в полза на популяризиранеto на България и Дунавския регион.

По време на излъчването телевизията представи на българите в Чикаго, трейлъра към предстоящия филм “Дунав Ултра”. Малко след това Бегъмов показа и исторически места от римско време по картата на веломаршрута, които биха представлявали интерес за посетители от цял свят, но за които не знаят както чужденците, така и българите.

Гледай видео с участието на Борис Бегъмов в телевизия BIT ТУК

“Това се постига с много желание, воля и упоритост, и отдаденост на една идея, която е не да покаже колко добри атлети сме, а да представи възможностите за развитие на района по поречието на Дунав”, определи потенциала на идеята “Дунав Ултра” Бегъмов, визирайки ежегодните 48-часови спортни изпитания в подкрепа на веломаршрута.

През това лято четирима атлети-аматьори стартираха за поредното изпитание по веломаршрута “Дунав Ултра”, включващо 40 км. бягане и 642 км. колоездене, в рамките на 48 часа. Трима от тях успяха да изминат пълната дистанция на веломаршрута за време от 47:30 часа, сред тях беше и 48-годишният Бегъмов.

Споделете във Фейсбук!

Мобилно приложение Dunav Ultra

Свали за Android или iPhone. Изследвай всички препоръчани места и забележителности по маршрута Дунав Ултра.