Стартира подборът на “100-те Дунав Ултра забележителности” за 2020 г.

(Read in English HERE) От днес стартира селекцията на “100-те Дунав Ултра забележителности” за 2020 година. Подборката ще представи нашия ежегоден избор на най-интересните обекти и места – част от уникалното пътешествие по Дунава в България и маршрута “Дунав Ултра”.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ОЩЕ: Сайтът Дунав Ултра ще се трансформира в платформа

Сред новите фаворити да влязат в представителния списък са: старият часовник на храма Димитър Солунски във Видин, бирената пивоварна в Лом, централният площад и музей Дико Илиев в Оряхово, етнографската експозиция на открито в с. Екзарх Йосиф, Русенско, Екомузей с аквариум в Русе, архитектурните орнаменти в центъра на Русе, древният град Палматис в района на с.Оногур, черноморският бряг в района на къмпинг “Космос”.


Изборът ни на забележителности е с най-широк диапазон – той може да включва религиозни, исторически или архитектурни обекти, музеи, природни феномени, а дори храна или животни, характерни за региона от където преминава маршрутът “Дунав Ултра”.


Всички забележителности представляват неразделна част от идентичността на едно неповторимо пътешествие по поречието на река Дунав, прекосяването на Добруджа – чак до брега на Черно море в България.

Крайната дата за определяне на “новите” забележителности е 2-ри април 2020 г. До тогава всеки може да отправи предложение за забележителност ТУК.

Вижте кои бяха “100-те Дунав Ултра забележителности” за 2019 г. ТУК

Мобилно приложение Dunav Ultra

Свали за Android или iPhone. Изследвай всички препоръчани места и забележителности по маршрута Дунав Ултра.