Стартира регистрацията за “Дунав Ултра колоездачно приключение 2019”

(Read in English HERE) От днес официално стартира регистрацията за шестото поред издание на ежегодното колоездачно приключение Дунав Ултра 2019 г. Събитието, което се оформя като най-масовата проява за любители на пътешествията с велосипед по поречието на река Дунав у нас, ще предложи изминаване на маршрута “Дунав Ултра” – общо 680 км по поречието на Дунавa, през Добруджа до Черно море в България.

До момента опцията за регистрация беше валидна единствено за предварително заявили да вземат участие, но считано от 4-ти декември – всеки друг индивидуален кандидат или екип може да се възползва и да закупи “Стартов пакет”.

Виж още: Официална страница на събитието “Дунав Ултра колоездачно приключение 2019” >>

Интересът към събитието е много висок – въпреки, че то ще се състои в началото на м септември 2019 г., повече от 1/3 от свободните места вече са заети от участници от България и чужбина, сочат предварителните данни. Организаторите вече анонсираха, че ще ограничат стартовите пакети в продажба до максимум 100 броя.

Дунав Ултра 2019 ще бъде истинско колоездачно приключение в един от най-екзотичните региони на Балканите и Европа – този по поречието на река Дунав в България, става ясно от специалната страница посветена на събитието. Нестандартната проява привлича все повече чужденци, очаква се една четвърт от участниците в събитието да са именно от чужбина.

Крайната точка на приключението е районът на Черно море (с. Дуранкулак, обл. Шабла), а мотото на поредното издание на Дунав Ултра е Via Pontica – символично пресечната точка между веломаршрута “Дунав Ултра” и античния римски Черноморски път (Via Pontica).

Както и през тази година, “Дунав Ултра колоездачно приключение – 2019” няма да има състезателен характер, а целта е успешно изминаване на дистанцията в свободно избран от всеки участник времеви период.

Изживяването е неповторимо особено в екип, споделят организаторите – тази опция се предлага за желаещите да поемат на път по двойки или в екип от четирима колоездача. Разрешено е към тях да има поддържащи автомобили – всеки екип сам може да организира придружаващ такъв за собствена сметка.


Допълнително ще се предлагат и специални аксесоари за шофьорите, които ще ги направят част от общото приключение.

Според условието, по време на Дунав Ултра прехода, участниците ще трябва да достигат до предварително посочени туристически обекти – някои от най-интересните такива част от веломаршрута “Дунав Ултра”.

Сред тях е Дунавски парк с крепост-замък Баба Вида във Видин, площад Свобода и Туристически информационен център в Русе, крепостта Меджиди табия в Силистра, останките от крепост Димум и природен парк Персина в Белене, езерото “Сребърна”, Басарбовски скален манастир, корабът Радецки, Часовникова кула в Свищов, Средновековен храм в Никопол.

От началото на 2019 г. в интернет ще се публикуват специални видео-клипове, посветени на някои от най-интересните места – част от предстоящото събитие. В тях поречието на река Дунав в България ще бъде представено както никога до момента, обещават организаторите.
Видеата бяха реализирани с подкрепата на общините Видин, Русе, Силистра и Белене по време на тазгодишното издание на “Дунав Ултра”.

Именно в тези градове ще има и допълнителни специални активности по време на събитието през 2019-та, които към момента организаторите пазят в тайна. Те ще бъдат свързани с нововъведението “Дунав Ултра колоездачен паспорт” – чрез който участниците ще събират специални печати.

Специално колоездачно джърси, пътни карти, аксесоари и инструкции, свързани с логистиката по време на Дунав Ултра приключението, са част от стартовия пакет за събитието, който до 31 декември се предлага за закупуване с 10% отстъпка.

Пълната информация за “Дунав Ултра колоездачно приключение 2019”, както и начините за закупуване на “Стартов пакет”, цени и регистрация може да научите от специална страница посветена на събитието ТУК >>