Трима най-бързи колоездачи на Дунав Ултра 2022

Трима от най-бързите колоездачи на Дунав Ултра през годините ще участват на тазгодишното масово изминаване на маршрута: Реката, Добруджа и морето 2022.

Светослав Андреев от Варна, Цветан Чорлев от Пазарджик и Явор Данаилов от Севлиево (от ляво надясно) имат записани времена за изминаване на 700-те километра на маршрута Дунав Ултра за под 40 часа. Те записаха имената си в историята на маршрута съответно през 2018 г., 2019 г. и 2021 г. Андреев направи това със съекипник в категория Екип 2-ма, а Чорлев и Данаилов участваха в категория Индивидуално. Интересно е, че и тримата колоездачи не са ползвали съпорт екипи по време на техните невероятни езди.

Според правилата на Дунав Ултра, за 48-часовото предизвикателство (изминаване на дистанцията на маршрута в рамките до 48 часа) колоездачите следва да имат минимум един стоп с продължителност от 4:00:00 часа. По този начин колоездачите планират и изминават приблизително по 350 км, в два последователни дена.

За рекорд не може да се говори, защото Дунав Ултра променя контролните точки всяка година – така дистанцията варира.
Само колоездачът достигнал първи крайната точка получава Сертификат със записано точно време, всички останали колоездачи, изминаващи маршрута, получават Сертификат без записано време. По този начин Дунав Ултра затвърждава каузата, че не е важно класирането, а участие в популяризирането на велотуризма, маршрута и над 110 населени места, откъдето той преминава.

Тази година 14 колоездачи ще предизвикат себе си, да достигнат до крайната точка за “под 48 часа”. Всички те ще носят в себе си GPS предаватели, тяхното местоположение ще може да се проследява на интерактивна карта в реално време, вкл. средна скорост, къде и за колко време спират. Така всеки желаещ ще може да зърне буквално за миг най-бързите, както и да се снима с тях, да ги подкрепи и да ги насърчи, на местата определени за Контролни точки, където Светослав, Цветан, Явор и останалите колоездачи ще спират.

 

Линкът, на който ще може да се проследява движението на най-бързите Дунав Ултра колоездачи, ще бъде публикуван ден преди началото на прехода (28.08.2022, гр. Видин) – тук във Фейсбук, и в официалната страница на събитието ТУК.

Мобилно приложение Dunav Ultra

Свали за Android или iPhone. Изследвай всички препоръчани места и забележителности по маршрута Дунав Ултра.