Случи се! Ултрамаратонец тръгва по маршрута “Дунав Ултра”…

(Read in English) Един от най-добрите ултрамаратонци на България в момента, Владимир Ставрев, се подготвя в предизвикателство да пробяга пълната дистанция на близо 700-километровия маршрут “Дунав Ултра”. Начинанието носи името “Маратонът”, a каузата на прехода е да спомогне за популяризирането на нашия маршрут, заедно с общо над 100 населени места през/покрай които преминава той.

dunav ultraНа 3-ти август в 3:30 ч. през нощта, Владимир ще стартира от видинското село Куделин – най-северозападното населено място на страната и начална точка на маршрута , за да се опита да достигне крайната му точка – с.Дуранкулак (най-североизточното населено място на България), в рамките до 7 дни.

Това означава, че за около седмица той ще трябва да бяга по над 100 км на ден в температури до 40 градуса на сянка, буквално по нажежения асфалт, в близост поречието на река Дунав и Добруджа. Начинанието е лично предизвикателство за 39-годишния българин, но по неговите думи:

“Това мое бягане не е с цел да поставям рекорди, а е обвързано най-вече с каузата да помогна за популяризирането на маршрута “Дунав Ултра”,заедно с българските села и градове, през  които той преминава. Считам, че този маршрут предоставя икономически възможности за местното население, а и по принцип, затова да разпространим още повече посланието, е основната цел на моя пробег”.

По време на бягането маратонецът се очаква да премине през 17 града и 61 села. За да се бори с адската жега той ще започва придвижването си много рано, преди разсъмване, но това няма да му спести предизвикателството, да преодолява високите температурни амплитуди през деня.

Въпреки успехите на Ставрев по време на маратонски състезания в и извън страната, до момента той не е изминавал толкова дълга обща дистанция в последователни дни.

За да поддържат духа на Владимир, на различни места по маршрута към него ще се присъединяват любители бегачи. Най-голямата подобна група се очаква да бъде преди и след гр.Русе, където бягането е силно популярен спорт, а връзката с Дунава – естествена.

В други градове и села вече също се готвят да го посрещнат, и да помагат с всички средства за успеха на неговата кауза.

По време на маратона Ставрев ще носи в себе си специален GPS предавател, който ще даде възможност да следим движението му наживо в интернет страницата, посветена на пробега. Също там ще можем да се потопим в атмосферата – за целта на всеки час ще бъдат публикувани снимки, буквално от мястото на събитието.

Очаква ни изключително интересна седмица, а линкът на който ще можем да следим наживо всичко най-интересно по време на пробега е ТУК.

Мобилно приложение Dunav Ultra

Свали за Android или iPhone. Изследвай всички препоръчани места и забележителности по маршрута Дунав Ултра.