ИНОВАЦИЯ НА ГОДИНАТА

Веломаршрутът Дунав Ултра е създаден през 2014 г. от 45-годишния тогава предприемач Борис Бегъмов. През следващите години 682-километров участък от него става популярен с кампании, които включват екстремното му изминаване в кратък срок с велосипед.

След 2016 г. започва проучване на веломаршрута и включването на допълнителни населени места, области и обекти. От 2017 г. той вече предлага две възможности за преминаване – “ТУРИСТИЧЕСКО” и “КЛАСИЧЕСКО”.

Туристическо преминаване разширява покритието на периметъра, включвайки преминаване и по черни пътища, отбивки до заливи и пристанища на река Дунав, прекосяване на природни резервати, навлизане в диви и защитени местности, посещение на допълнителни населени места.

В края на 2017 г. “Дунав Ултра” се класира за участие във финалната фаза в конкурса за “Годишни награди в туризма” на Министерство на туризма на Република България. След свободно гласуване в Интернет и над 38% подкрепа на гласуващите, повече отколкото следващите го три предложения накуп – проектът печели 1-во място в категория “Иновация на годината в туризма”.

Дунав Ултра
X