ИНОВАЦИЯ

Веломаршрутът Дунав Ултра е създаден през 2014 г. от 45-годишния тогава предприемач Борис Бегъмов. През следващите маршрутът става популярен с кампании, които включват екстремното му изминаване в кратък срок с велосипед.

След 2016 г. започва проучване на веломаршрута и включването на допълнителни населени места, области и обекти. От 2017 г. той вече предлага две възможности за преминаване – ПРИКЛЮЧЕНСКО и КЛАСИЧЕСКО.

ПРИКЛЮЧЕНСКОТО разширява периметъра на изживяването, включвайки преминаване и по черни пътища, отбивки до заливи и пристанища на река Дунав, прекосяване на природни резервати, навлизане в диви и защитени местности, посещение на допълнителни населени места.
В края на 2017 г. “Дунав Ултра” се класира за участие във финалната фаза в конкурса за “Годишни награди в туризма” на Министерство на туризма на Република България. След гласуване в Интернет и близо 40% подкрепа на гласуващите, (повече отколкото следващите го три предложения заедно) – проектът печели 1-во място в категория “Иновация на годината в туризма”.
Дунав Ултра