Веломаршрутът “Дунав Ултра” – финалист на Годишните награди в туризма

Веломаршрутът “Дунав Ултра” е сред избраните финалисти в конкурса за Годишните награди в туризма 2017, под егидата на Министерство на туризма. Наградите ще се връчват за втора поред година, а категорията в която се състезава 730-километровият веломаршрут по поречието на река Дунав е “Иновации”. Гласуването е поверено изцяло на публиката и вече може да го направите онлайн – ТУК

Голямата новина за избора на “Дунав Ултра” дойде на 21 ноември успоредно със старта на сайт посветен на събитието (Виж ТУК). В сайта са представени кандидатите за награди в общо 16 категории. Чрез онлайн гласуване ще се събират гласове от 21 ноември до 10 декември, a на 12 декември на официална церемония ще бъдат наградени победителите.

За предодвратяването на спекулации в гласуването то ще се контролира по IP адрес, като гласуване повече от веднъж за един кандидат от един и същи IP адрес ще се анулира, анонсираха от Министерство на туризма.

“Номинацията на веломаршрута “Дунав Ултра” е признание и успех за всички, които работят за популяризирането на велотуризма, на Дунавския регион и на страната като цяло. Ще се радваме ако хората решат да ни подкрепят, желаем успех и на останалите кандидати” – каза Борис Бегъмов създател на веломаршрута “Дунав Ултра”.

“Поречието на река Дунав е туристическа атракция от световна величина, в този смисъл ние от Дунав Ултра твърдо вярваме в по-доброто бъдеще на региона. Въпрос на време е общините да заработят в по-добър синхрон и да превърнат потенциала за развитието на велотуризъм по поречието на реката в реален бизнес. Ние имаме успешен опит като медиатор между местната администрация и бизнеса – именно това взаимодействие е в основата на успешните кампании по веломаршрута, които реализирахме през последните години. Именно това взаимодействие ни доведе и до успешната номинация днес, за което сме безкрайно признателни на всички наши партньори” – допълни Бегъмов.

Гласувай за “Дунав Ултра” – ТУК
Сподели във фейсбук на приятели…