Задава се велопоход “Дунав Ултра 2018”

За всички любители на туристическото колоездене е ексклузивната новина, че през настъпващия колоездачен сезон подготвяме провеждане на официално Дунав Ултра събитие под надслов – Велопоход: Дунав Ултра 2018. Събитието ще се проведе по време на летния сезон и ще бъде достъпно за по-широк кръг любители на колоездачния лайфстайл.
Вече 5 години веломаршрутът “Дунав Ултра” е водещ проект за популяризиране на Дунавския регион на страната и по-специално населените места в Северна България – по поречието на река Дунав до Черно море.

Проучването на веломаршрута през годините и активностите, които провеждаме по него ежегодно, ни предоставят възможност да следим отблизо процесите и да наблюдаваме всичко най-интересно, което се случва в тази забележителна част на България.

Благодарение на тази дейност и високата подкрепа, която веломаршрутът получава от жители на населените места, където преминава той, в края на 2017 година “Дунав Ултра” спечели престижното отличие “Иновация на годината в туризма” в ежегодния конкурс под егидата на Министерство на туризма.

Сега ние сме готови да споделим нашия опит и познания за региона, предоставяйки възможност за директна среща с поречието на река Дунав на по-широк кръг почитатели на приключенията. Буквално!
Велопоход “Дунав Ултра 2018” ще предложи на участниците в него една незабравима колоездачна ваканция по веломаршрута “Дунав Ултра” плюс възможност за среща с най-интересните обекти, населени места и природни дадености, които се намират в близост до него.


Целта ни е да отведем “на терен” повече съмишленици-колоездачи, които да се докоснат до атмосферата на този уникален за страната регион, превръщайки се в естествени посланици на неговото популяризиране.

Предвид очаквания интерес към събитието и желанието ни то да се реализира по-най-добрия начин – предоставяме на вашето вниманието следната предварителна анкета.

*Попълнете само в случай, че имате намерение да вземете участие във велопоход “Дунав Ултра 2018”. Моля, споделете тази новина на потенциални заинтересовани приятели-колоездачи!
Линк: Моля, попълнете анкетата ТУК