Вижте уникални кадри от Козлодуйския бряг и кораба “Радецки” (Видео)

(Read in English HERE) Рекламният клип “Козлодуй” е заснет по време на последното издание на колоездачно приключение “Дунав Ултра”. Видеото включва кадри с големия паметник, изграден на метри от Козлодуйския бряг, в чест на делото на поета-революционер Христо Ботев.

Самият мемориал е построен през 1939 г. на точното място, където слиза четата на Ботев, и представлява 20-метрова конструкция – тип обелиск. Монументът е облицован с бял врачански камък, а на лицевата му страна (срещу река Дунав) е изработен профилът на Войводата. Видеото съдържа и кадри с акостиралия в Дунава кораб-музей “Радецки”.

Тази година рекорден брой любители на пътешествията с велосипед, от общо четири държави, се събират в гр.Видин, за шестото поред издание на колоездачното приключение Дунав Ултра (6.9.2019).

Всички те ще посетят Ботев парк и мястото от клипа, като част от условието да преминат през общо 10 предварително зададени контролни точки от веломаршрута “Дунав Ултра”, преди да изминат общо 680 километра и достигнат крайната му точка – най-североизточното населено място на страната – с.Дуранкулак (Черно море)

Гледайте видеото тук

Мобилно приложение Dunav Ultra

Свали за Android или iPhone. Изследвай всички препоръчани места и забележителности по маршрута Дунав Ултра.