Вяра Кръстева – фронтална среща с Team Blue Challenge

19-годишната Вяра Кръстева от гр. Берковица, участник в тазгодишното издание на вело предизвикателството “Дунав Ултра”, се превърна в един от супергероите на TEAM BLUE CONNECTS инициативата, организирана от дружествата, част от KBC Груп. По време на тазгодишното издание на колоездачния преход по поречието на река Дунав до Черно море, Вяра достигна до крайната точка като измина успешно 670-километровото разстояние по веломаршрута “Дунав Ултра” самостоятелно, с планински велосипед и 10-килограмова раница на гърба. Вяра успя да се справи с дългата дистанция за общо 4 дни и 12 часа.

Виж още: Научете кои са “100-те Дунав Ултра забележителности”

На специална среща с екипа на ОББ и ДЗИ, част от белгийската финансово-застрахователната група KBC – инициатор на TEAM BLUE CONNECTS предизвикателството, участничката в “Дунав Ултра” сподели интересни моменти от нейното лично предизвикателство по време на гигантския велопреход.

вяра костадинова

19-годишната Вяра Кръстева е вдъхновена от участието си в Дунав Ултра

Като най-младия участник в тазгодишното издание на “Дунав Ултра” приключението, Вяра разказа за дългите и емоционални часове подготовка преди маратонския велопреход, включително по време на неин престой в Холандия. Все пак тя призна, че за първи път е разбрала какво означава “денивелация” едва след края на събитието.  Вяра сподели, че като абсолютен аматьор в колоезденето и на база представите си за региона до този момент, е била напълно изненадана от релефа на Дунавската равнина, която по нейните думи “никак не е равна”.

Тийнейджърката разказа още, че е изминала повече от 300 километра по поречието на Дунав сама, но след като е достигнала района на град Русе е успяла да се е присъедини към други участници в събитието, заедно с които са сформирали “един истински и страхотен екип”.

Любопитен факт е, че по време на цялото си пътешествие Вяра не е имала в себе си нито резервна гума, нито помпа. Едва 15 километра преди края на маршрута, обаче пука гума, но именно фактът, че се е движила в група, се оказва ключов. Един от останалите колоездачи успява да ѝ окаже съдействие, благодарение на когото Вяра успява да достигне успешно до крайната точка в срок.

Страхотното лично постижение вдъхновява Вяра, която в момента има нова висока цел, а именно да достигне мечтите си извън пределите на континента. Успоредно с подготовката си за следващото издание на “Дунав Ултра”, тийнейджърката възнамерява да се готви усърдно и за житейското си предизвикателство – да успее да продължи образованието си в САЩ.

вяра костадинова

Вяра получава подарък от мениджмънт екипа на ДЗИ и OББ

Разказите на Вяра и завидната ѝ упоритост да преследва поставените си цели вдъхновиха лидери от екипа на OББ и ДЗИ, които решиха да я изненадат със символичен подарък – последно поколение гривна за активен живот Garmin Vivosport.

От своя страна на срещата Вяра се запозна подробно със същността на  TEAM BLUE CONNECTS предизвикателството, което вдъхнови хиляди служители, клиенти и партньори на KBC Груп да изминат километрите от Земята до Луната с немоторно превозно средство и да превърнат изминатото разстояние в сума, която да бъде дарена от KBC Груп за 5 местни каузи.

Всички успешно изминати километри по време на “Дунав Ултра” бяха дарени за предизвикателството на екип “Синьо”, което протича паралелно в 6 държави – България, Белгия, Унгария, Чехия, Ирландия и Словакия.

“Щастлива съм, че мога да даря изминатите от мен километри, давайки по този начин своя принос за една от смислените каузи, които TEAM BLUE CONNECTS предизвикателството подкрепя” – сподели 19-годишната Вяра.