Забележителностите на Силистра в нов “Дунав Ултра” трейлър

(Read English HERE) Нов Дунав Ултра видео трейлър – този път посветен на град Силистра, е с премиера в Интернет на 9-ти април. Видеото е шесто поред в подкрепа на промо-събитието Дунав Ултра: Via Pontica 2019 – 680 км колоездачно приключение по едноименния веломаршрут.

Трейлърът ще представи едни от най-интересните места, които може да се видят в и около Силистра – някои от тях са включени в пътеводителя “100-те Дунав Ултра забележителности“: Художествената галерия, археологически комплекс Дуросторум/Дръстър, Римската гробница, обелискът 1800 години Силистра, централният градски площад, паметникът с мемориал Т34, близкият резерват “Сребърна” и разбира се – Дунавският парк на Силистра, който е особено впечатляващ и красив.

силистраНа 6-ти септември общо 100 приключенеца-колоездача от България и Румъния ще вземат участие в няколкостотин км преход по маршрута “Дунав Ултра”. Всички те ще преминат през десетки български дунавски градове и села, за да достигнат крайната точка на маршрута –  Черно море в района на най-североизточното населено място на страната с.Дуранкулак, обл. Шабла. Очаква се събитието да бъде едно от най-интересните по рода си за тези, които са запалени по спортно-туристически изживявания различни от масовата вълна.

До момента общо пет видеоклипа представят дунавския регион на България и съответно част от забележителностите на маршрута “Дунав Ултра” , по който ще преминават любителите на нестандартни пътешествия. Може да гледате публикуваните до момента видеа ТУК.

ВИЖ ОЩЕ: Заплетената история на едно вековно дърво, Дуросторум, Дръстър и Двореца на Омуртаг

Мобилно приложение Dunav Ultra

Свали за Android или iPhone. Изследвай всички препоръчани места и забележителности по маршрута Дунав Ултра.