Задава се 8-мо поред издание на Дунав Ултра

(Read in English HERE) През 2021 г. осмото поред издание на промо-събитието Дунав Ултра ще носи името Dunav Ultra: Back to the River*.  То ще се състои на 2-ри септември в гр. Видин, и за пореден път ще събере над 100 любители на приключенията с велосипед от България, Румъния и други страни. На следващия ден, 3-ти септември, ще бъде дадено началото и на масовото колоездачно изминаване на нашия маршрут.

Ново от Дунав Ултра: Пантеон – Видео трейлър

Продажба на стартовите пакети за събитието – т.нар. “Дунав Ултра адвенчър бокс 2021” ще започне в края ма м. януари, ограничено количество  до 100 специално създадени за за събитието комплекти ще се предлагат за участници от България в различни категории – Соло, Екип 2-ма, Екип 4-ма. (Виж Адвенчър бокс 2020)

Допълнителна квота ще запълват участници от Румъния и други страни. Всички колоездачи, които ще изминат маршрута и достигнат до крайната му точка – Дуранкулак ще получат сертификат. Преходът няма състезателен елемент – всеки участник/екип сам ще избира срока за колко дни да измине маршрута: 48 часа, 3 дни, 5 дни, 7 дни, повече от 7 дни.

В края на м. април пък за първи път ще започне продажбата на “лайт” версия на Адвенчър бокс-а. Това ще даде възможност на желаещите, които ще поемат на свое индивидуално приключение, или такова с приятели, по маршрута “Дунав Ултра”, в свободно избран период на годината, също да се сдобият със сертификат. И в тази му версия, сертификатът не е обвързан с изминаваме за време, тук това дори ще може да се направи на етапи – в различни периоди на текущата година.

За първи път от 2021 г., всички сдобили се с персонален “Дунав Ултра сертификат” (участници в събитието и изминали го в свободно избран период на лятото и есента ), в края на годината ще участват в игра с голяма награда.

* Любопитно! Името Back to the River е взаимствано от песен със същото име на рок групата  The Pretty Reckless. Чуйте песента във видеото…

Мобилно приложение Dunav Ultra

Свали за Android или iPhone. Изследвай всички препоръчани места и забележителности по маршрута Дунав Ултра.