Приключение Дунав Ултра 2024

От 1-ви февруари, 2024 г., ще стартират продажбите на комплекта с аксесоари – “Приключение Дунав Ултра – 2024“. С помощта на материалите, включени в комплекта – едноименният маршрут може да бъде изминат официално в рамките на календарната година, а всеки завършил успешно пътешествието – да се сдобие със Сертификат.

Виж още: Дестинации Дунав Ултра – или по стъпките на изследователя Феликс Каниц

Сертификатът има същата стойност като този, който се издава по време на ежегодното събитие – масовото изминаване на маршрута. За разлика от събитието, когато колоездачите се предизвикват да изминат дистанцията от близо 700 километра в рамките между 2 и 7 дни – индивидуалното преминаване с комплекта може да се осъществи както наведнъж – така и на отделни етапи, в различни периоди на годината.

По този начин тук е възможно и значително по-бавно темпо и съответно – по-дълбоко “потапяне” в приключението, и още по-пълноценно опознаване на региона по поречието на река Дунав и Добруджа в България.

Комплект Приключение Дунав Ултра

Контролните точки, които следява да се посетят съгласно условието, са общо 26 – всички те са специално избрани локации – местни забележителности и “скрити” от погледа на масовия турист обекти.

Местата са избрани така, че да правят пътешествието възможно най-интересно за колоездачи, въпреки че през 2023 г. по маршрута се отправиха и приключенци – любители на пътешествията на четири колела.

Както и по време на ежегодното масово изминаване на маршрута, за отбелязване на Контролни точки се използва функционалност на Mобилно приложение Dunav Ultra, чрез добавяне в приложението на селфи. Достъпът до функционалността се осъществява с Персонален код, който е включен в комплекта.

Освен вече познатите аксесоари, през 2024 г. в съдържанието на пакета добавяме и книжка с полезни съвети и препоръки, които ще спомагат за планиране и осъществяване на приключението.

Книжка-помагало, включена в комплекта

Всички, които се сдобият със Сертификат по време на календарната година, по традиция участват в ежегодна томбола с поощрителни награди.

Сега може да оставите валиден имейл, за да получите специална цена при закупуване на комплект “Приключение Дунав Ултра”. (оставете имейл ТУК)

Панорамата към река Дунав при село Сомовит, Община Гулянци, като Контролна точка #11 в приключението Дунав Ултра

Продажбите на комплекта стартират на 1-ви февруари, а ден преди това на имейл ще изпратим информация и код за отстъпка на всички заявили желание да закупят пакета.

Вижте всички Контролни точки от комплекта “Приключение Дунав Ултра”

1. С. Куделин – Централен площад
2. Село Връв – 840-ти речен километър
3. С. Ново Село – Часовниковата кула
4. Град Видин – Крепост Баба Вида
5. Град Лом – Червената къща
6. Град Козлодуй – Кораб-музей Радецки
7. Град Оряхово – Местност Камъка
8. Село Лесковец – Чешма Лесковец
9. Село Остров – Речното пристанище
10. Село Гиген – Улпия Ескус
11. Село Сомовит – Панорама над Дунава
12. Град Никопол – Чешма Елия
13. Град Белене – Крепост Димум
14. Град Свищов – Къща-музей Алеко Константинов
15. Село Беляново – Въженият мост над Янтра
16. Град Две Могили – Къща-музей Филип Тотю
17. Село Иваново – Ивановски Скални църкви
18. Село Басарбово – Басарбовски скален манастир
19. Град Русе – Площад Свобода
20. Град Тутракан – Рибарска махала
21. Село Попина – Речно пристанище Попина
22. Село Сребърна – Музей Сребърна
23. Град Силистра – Археологически комплекс Дуросторум-Дръстър
24. Добрич – Паметник на Хан Аспарух
25. Генерал Тошево – Табела с Бялата лястовица
26. Дуранкулак – Западната табела на с. Дуранкулак.

* Освен лично удовлетворение от приключението, Сертификатът е официално удостоверение за участие в каузата за популяризиране на над 110 населени места, откъдето маршрутът Дунав Ултра преминава.

Мобилно приложение Dunav Ultra

Свали безплатно за Android или iPhone. Официален пътеводител за маршрута Дунав Ултра.