Дунав Ултра – да прекосиш България с велосипед

В последните есенни дни на 2022 г. Мартин Стефанов, който живее във Финландия, но е родом от Белоградчик, решава да се впусне в Приключението Дунав Ултра. Подкрепа в начинанието му оказват неговата съпруга Надя и приятелката й Паулина, които също са от Финландия, но екзотиката на дунавското приключение също ги привлича.

За Мартин видеографията и фотографията са повече от хоби – те са страст, затова той решава да заснеме емоцията от бъдещото пътешествие в този непознат за него регион. В рамките на 7 дни той изминава със своя велосипед дистанцията от Куделин до Дуранкулак, потапяйки се в света на Дунав Ултра, и наслаждавайки се на удивителни видео-картини и срещи с екзотика от всякакъв вид.

Мартин умело запечатва видео моменти от множество населени места по маршрута в стил приключенска документалистика: Връв, Ново село, Видин, Лом, Козлодуй, Златия, Оряхово, Лесковец, Остров, Крушовене, Гиген, Сомовит, Никопол, Белене, Свищов, Беляново, Ценово, Иваново, Басарбово Русе, Тутракан, Сребърна и Златна Добруджа…

Колкото и малко и да е едно приключение на старта си един, а на финала малко по друг – казва в края на видеото Мартин, и обещава да се завърне отново по маршрута Дунав Ултра в някой бъдещ ден.

Гледайте 75-минутната видеография, посветена на маршрута Дунав Ултра – Да прекосиш България с велосипед. Автор Мартин Стефанов.

 

Мобилно приложение Dunav Ultra

Свали безплатно за Android или iPhone. Официален пътеводител за маршрута Дунав Ултра.