Гладиатори на колела. Дунав Ултра представя Кристиан Делев.

Кристиан Делев е на 36 г., от Пловдив, семеен с две деца. Запалва се по приключенията на велосипед, след като научава за маршрута Дунав Ултра. Харесва му каузата за популяризирането на тази част от страната и на България като цяло.  На два пъти изминава маршрута преди да опита да преодолее дистанцията за екстремно кратко време. Той е един от четиримата колоездачи в 10-годишната история на Дунав Ултра, изминали 700-километровата дистанция на маршрута в рамките до 30 часа с велосипед.

Въпреки че изминаването на 700-километровия маршрут Дунав Ултра не е състезание, за един определен тип любители на силните изживявания, екстремно краткото преодоляване на дистанцията с велосипед, е лично предизвикателство, цел и персонална кауза. Всеки един от тези своеобразни “гладиатори на колела” има своя лична история, мотивация и водеща сила, за да се впусне в лудо приключение, където маршрутът Дунав Ултра е арена, а “победата” е най-вече над собственото Аз.

В осем последователни седмици представяме колоездачите, които на 5-ти септември т.г. стартираха от гр. Видин, за ежегодното масово изминаване на маршрута Дунав Ултра, и достигнаха до крайната му точка – с. Дуранкулак успешно – в най-екзотичната категория – преодоляване на разстоянието от 700 км “до 48 часа”!

ВИЗИТКА

Име и фамилия: Кристиан Делев
Възраст: 36 години
Място на раждане: гр. Пловдив
Държава: България
Брой участия в Дунав Ултра: 3

.: Здравей, Кристиан! Каква е мотивацията ти да се включиш в най-екстремната категорията за преодоляване на маршрута – до 48 часа?
Кристиан Делев: За мен всичко в колоезденето започна с Дунав Ултра през 2019 година, тогава си казах, че всеки трябва да премине по маршрута поне веднъж в живота си. Участие в екстремната му версия – 48-часовото предизвикателство, така да се каже остана последният “щрих”.

.: За колко часа планираше да изминеш маршрута тази година и удовлетворен ли си от резултата?
К. Д.: Реален план като часове нямахме, но тъй като бяхме тримата с Мартин и Жоро (Мартин Трупарев и Георги Попгеоргиев, бел. ред.), плана беше просто да караме без да спираме. Всичко около времето на Попгеоргиев от миналата година (32:00:00 часа ) щеше да е удовлетворяващо за нас.

.: Представи ни велосипеда с който премина маршрута за по-малко от 30 часа.
К. Д.: Велосипедът е Colnago V3Rs модел 2020, същият спечелил Tour de France през 2020 и 2021 година с Тадей Погачар.

Монтажа е Sram Red Etap Axs 2×12 скорости с 50/37 отпред и 10/33 отзад.
Каплите са DTSwiss Arc 1100 Dicut 50 – disc. За данни ползвам стандарта – Garmin Edge 530.
Единствената промяна по колелото, която направих е да сложа 30 mm гуми Goodyear Vector 4 Season с вътрешни гуми. Никога до момента не бях имал спукана гума или дефект и това остана непроменено и тази година. Имах резерви за геометрията и позицията ми върху колелото, защото в предишните издания използвах велосипед с Endurance рамка, в крайна сметка просто реших да си карам с колелото, с което съм свикнал в момента.

.: Кое е най-голямото предизвикателство, с които трябваше да се справиш, при реализацията на подобно начинание?
К. Д.: Съзнавах, че в нашата група аз съм най-неподготвен и стремежа ми беше да не съм в тежест на момчетата. В такива маратони всеки има своите малки кризи и е важно кой е човека до теб, а Жоро, Марто и Стенли бяха просто невероятни.

.: Сподели ни за любим участък от маршрута и защо.
К. Д.: Би било трудно да се обособи конкретен участък, но бих казал всеки път когато реката се покажеше от ляво, усещаш как те зарежда! Бих споменал и всички баирчета по трасето.

.: По време на предизвикателството имаше ли ситуация с местни хора, която ти направи впечатление и/или ще запомниш за дълго?
К. Д.: Всяка една усмивка и радостта на хората по пунктовете за отбелязване беше безценна! Съжалявам само, че не можехме да отделим повече време!

.: Твоето участие спомага активно за каузата на Дунав Ултра за популяризиране на над 110 населени места в България – част от маршрута. Сподели ни какво мислиш за региона по поречието на Дунав и Добруджа.
К. Д.: Региона по поречието на река Дунав и Добруджа в България са просто несравними, няма как да се опише! Трябва да се види и преживее, а възможността да се комбинира с преминаване по маршрута на велосипед е нещо задължително. Връзката с тези места остава завинаги!

.: За в бъдеще възможно ли е отново да те видим отново като участник в Дунав Ултра?
К. Д.: Възхищавам се на всички семейства, които преминават маршрута заедно. Поздравявам ги и да, възможно е, вече семейно, когато момчетата ми пораснат.

Други статии от серията Гладиатори на колела:

Дунав Ултра представя Искрен Иванов
Дунав Ултра Представя Георги Попгеоргиев
Дунав Ултра представя Мартин Трупарев
Дунав Ултра представя Явор Данаилов
Дунав Ултра представя Петър Христов
Дунав Ултра представя Александър Иванов
Дунав Ултра представя Атанас Ангелов

Мобилно приложение Dunav Ultra

Свали безплатно за Android или iPhone. Официален пътеводител за маршрута Дунав Ултра.