Dunav Ultra Odyssey – Tрейлър

Дунав Ултра – Одисея е трейлър и кратко авторско видео – импресия, посветено на река Дунав в България.

Материалът представя космическото начало на реката, чрез визуални планове и среда, заснети в различни райони по поречието на Дунава в страната. Уникалните кадри, използвани във видеото, са правени в период от близо пет години, по време проучване на веломаршрута Дунав Ултра.

Локациите представени в трейлъра са от района на: Видин, Лом, Оряхово – о. Есперанто, Никополско плато, Белене, с. Ковачица и о. Попина.

Автор на идеята и на кадрите е Борис Бегъмов – създател на Дунав Ултра. През годините Бегъмов се отдава на множество експедиции, с цел да изследва региона около Дунав, и “потапяйки” се в “тайните” места около реката. В общия случай това са локации – непознати за широката аудитория, която търси предимно шума и популярни места.

PopinaВ резултат, пред нас се разкриват причудливи форми и визуални картини, сякаш излъчени от популярните филми на National Geographic.

Видеото завършва с цитат от произведението на писателя Михаил Булгаков от романа “Майсторът и Маргарита” – “Разберете, че езикът може да скрие истината, но очите – никога!”

Идеята зад продуцирането на Dunav Ultra Odyssey е да представи и популяризира чрез разширена своя версия, региона по поречието на река Дунав и Добруджа в България.

Гледайте видеото Dunav Ultra Odyssey 2023  тук:

Мобилно приложение Dunav Ultra

Свали безплатно за Android или iPhone. Официален пътеводител за маршрута Дунав Ултра.