Дунав Ултра: На хубавия син Дунав (Видео)

(Read in English HERE) Финалният трейлър в подкрепа на шестото поред издание на Колоездачно приключение “Дунав Ултра” е тук. Видеото носи името “На хубавия син Дунав” и съдържа ексклузивен материал, заснет в градовете: Видин, Русе, Силистра, Белене, Свищов и Козлодуй. Клипът рекламира някои от най-интересните места – част от едноименния маршрут “Дунав Ултра”, в акомпанимент на класиката на Йохан Щраус.

Междувременно стана ясно, че началото на тазгодишното промо-събитие Dunav Ultra: Via Pontica ще бъде и неофициално откриване на реновирания централен площад на гр. Видин – “Бдинци”. За специална снимка с участниците на 6-ти септември т.г.,ще присъства и Огнян Ценков – кмет на гр.Видин, който ще приветства колоездачите, пожелавайки им безпроблемно пътешествие.

Общо 100 участника от четири държави се събират предишния ден в града, за да се сдобият с изненада – първите по рода си “Кутии за приключение Дунав Ултра”. Целта на участващите в събитието ще бъде да достигнат успешно крайната точка на маршрута “Дунав Ултра”, която е Черно море, в района на Дуранкулак. За целта всеки участник и/или екип ще следва свое собствено индивидуално или екипно темпо.

Събитието не е състезание, а лично предизвикателство и незабравимо изживяване, уверяват участници, които вече са се пробвали в предишни издания. Тазгодишната му кауза е популяризиране на маршрута “Дунав Ултра” и населените места, през които преминава той (общо над 110 села и градове в близост северната граница на България), като атрактивна туристическа дестинация.

Мобилно приложение Dunav Ultra

Свали за Android или iPhone. Изследвай всички препоръчани места и забележителности по маршрута Дунав Ултра.