Първа по рода си професионална колоездачна блуза – джърси, посветена на веломаршрута “Дунав Ултра”, която ще се предлага в свободна продажба, беше представена официално в град Оряхово. Мястото беше специално подбрано – къщата-музей Дико Илиев, където ежемесечно местната галерия “Савчеви” представя уникални картини на български и чуждестранни художници, творящи в Оряхово.

Домакини на представянето бяха кметът на града Росен Добрев и Нейчо Савчев – галерист и общественик, отдаден на каузата за популяризиране изкуството на български художници и град Оряхово.

“Град Оряхово е място с дълбоки традиции, а нашата цел е постоянно да работим, за да възвръщаме и налагаме достойното място на града на картата на Дунав и на България. Веломаршрутът “Дунав Ултра” дава индикация, че е проект, който за в бъдеще реално може да спомогне за този процес, затова приветстваме възможността да участваме в неговото популяризиране” – каза кметът Росен Добрев.

Блузата беше представена и подарена на градоначалника от Борис Бегъмов – създател на маршрута Дунав Ултра. “За нас дизайнът на този модел е много специален. Той е вдъхновен от и представя неповторимия регион по поречието на река Дунав в България. Това джърси е част от идеята да представяме туристическото преминаване по маршрута “Дунав Ултра” като едно от най-интересните подобни, които могат да ви се случат на Балканите и Европа! Благодаря за домакинството на г-н Добрев, благодаря на всички онези, които през годините работят за успеха на този маршрут” – каза Бегъмов.

Блузата, чието официално наименование е Dunav Ultra Adventure Jersey, е част от серията нови продукти под марката Dunav Ultra, които ще се предлагат в свободна продажба и ще целят популяризиране на маршрута “Дунав Ултра” и неговата разпознаваемост в страната и чужбина. За ежегодния масов преход по маршрута (тази година с начало 1.9.2020, Видин), участниците също ще облекат специалната блуза. Заради ситуацията породена от Covid 19, масовият старт беше анулиран, а участниците ще се отправят по маршрута поединично, спазвайки всички определени условия за безопасност.

Магазинът на Дунав Ултра ще стартира от 20-ти юли.